Atlético Madrid dé favoriete tegenstander van Messi

Lionel Messi speelt zaterdagavond met Barcelona de topper bij Atlético Madrid (aftrap 20.00 uur). De tweede club van Madrid, momenteel de belangrijkste titelconcurrent van de Catalanen, is dé favoriete tegenstander van de Argentijnse aanvaller.

Atlético Madrid dé favoriete tegenstander van Messi

Messi kwam sinds zijn debuut voor Barcelona in het seizoen 2004/05 al achttien keer uit in een officieel duel met Atlético Madrid. In al die wedstrijden maakte hij twintig doelpunten, meer dan tegen welke andere tegenstander ook.

Messi verdeelde zijn doelpunten tegen Atlético als volgt: zeventien in de Primera División (in veertien duels) en drie in de strijd om de Copa del Rey (twee duels). In de twee ontmoetingen om de Spaanse Super Cup kwam hij níét tot scoren. Twaalf treffers kwamen tot stand in Barcelona's thuishaven Camp Nou, acht in het Vicente Calderón.

Het duel met Atlético van ruim vijf jaar geleden - om precies te zijn op 7 januari 2009 - ligt nog altijd vers in het geheugen. Messi hielp zijn ploeg op Madrileense bodem toen aan een 3-1 zege in het bekertoernooi en kreeg na afloop van zijn wervelende optreden een staande ovatie van de Atlético-supporters.

Hoewel Messi in zijn loopbaan liefst drie keer een hattrick maakte tegen Los Colchoneros, kwam hij in zijn laatste drie officiële wedstrijden tegen de Madrileense club níét tot scoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen