Atlético laat negen man Mallorca terugkomen

De wisseling van de wacht bij Atlético Madrid heeft (nog) niet het gewenste resultaat opgeleverd. Real Mallorca poetste met negen man een achterstand weg (1-1).

Diego Forlán (foto) was hard op weg de matchwinner te worden bij Atlético Madrid. De Uruguyaanse aanvaller benutte kort na rust een strafschop en herstelde zich zo van zijn gemiste penalty in de eerste helft. Het had een fraaie entree moeten worden voor trainer Quique Sánchez Flores, die vrijdag de plaats innam van de ontslagen Abel Resino

Atlético Madrid maakte het zich echter onnodig moeilijk en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd. Real Mallorca verloor gaandeweg de wedstrijd zowel Josemi (27ste minuut) en Iván Ramis (50) met twee gele kaarten. Desondanks hield de nummer vijf in Spanje zicht op een positief resultaat. Pierre Webó was drie minuten voor het einde dicht bij de gelijkmaker. De inzet van de Kameroenese spits eindigde op de lat. Borja Valero bezorgde in de laatste minuut Mallorca alsnog het verdiende punt.