Atlético kan Champions League weer ruiken na winst op Eibar

Reacties

Zonder indruk te maken na de doordeweekse Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid, heeft Atlético Madrid goede zaken gedaan in de topvier van de Primera División. Zaterdag werd Eibar in Madrid verslagen met 1-0. Hierdoor houdt de ploeg de derde plek in Spanje stevig in handen. De afgelopen twee seizoenen werd Atlético Madrid ook al derde achter Real Madrid en Barcelona.

Atlético kan Champions League weer ruiken na winst op Eibar

Eibar, dat voorafgaande aan dit duel nog een heel kleine kans maakte op Europees voetbal, begon verrassend aanvallend in Estadio Vicente Calderón. Atlético Madrid werd teruggedrongen, maar hield stand tegen de nummer acht van de Primera División. Echte kansen creëerde de thuisploeg echter ook niet, maar na een halfuur schakelde Atléti een tandje bij. Dit resulteerde in gevaarlijke situaties, waar zeker Yannick Ferreira-Carrasco van moest profiteren. De Belg speelde zichzelf knap vrij op een paar meter van het doel, maar schoot vervolgens hoog over. Daarvoor had de thuisploeg een penalty moeten krijgen na hands van Iván Ramis, maar het moment werd niet waargenomen door de scheidsrechter.

Atlético Madrid trok naarmate het rustsignaal dichterbij kwam de wedstrijd naar zich toe. Saúl Ñíguez kreeg een prima mogelijkheid op de openingstreffer, na een goede actie van Thomas Partey. In vogelvrije positie schoot Saúl echter over. Met Fernando Torres als invaller probeerde Diego Simeone in de tweede helft meer druk op de defensie van Eibar te leggen, maar het uitteam begon opnieuw brutaal. Pedro León verraste Jan Oblak kort na rust bijna met een schot van buiten de zestien, maar een stunt zat er niet in.

Twintig minuten voor tijd was het eindelijk raak voor een zoekend Atlético Madrid. Saúl profiteerde van een overstapje van Torres en schoot nu wel raak in de linkerhoek: 1-0. Het team van Simeone leunde vervolgens achterover, in de wetenschap dat Sevilla, concurrent voor de derde plek in Spanje, vrijdagavond punten verspeelde tegen Real Sociedad (1-1). De driepunter werd over de streep getrokken, waardoor Atlético Madrid in de volgende wedstrijd tegen Real Betis aan een punt genoeg heeft om de derde plek en dus Champions League-voetbal veilig te stellen. Aderlating in de slotfase van het duel was de tweede gele kaart van Diego Godín, die het belangrijke volgende duel van Atlético Madrid daardoor mist. Eibar sluit een sterk seizoen teleurstellend af, Europees voetbal ziet er niet meer in voor de ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.