Atlético haalt uit tegen degradatiekandidaat Granada

Atlético Madrid heeft Granada zonder enige moeite aan de kant gezet. De Madrilenen waren in eigen huis met 5-0 te sterk. Sterspeler Radamel Falcao (foto) was twee keer trefzeker voor Atlético.

Met een harde kopbal, waarbij het uitkomen van Granada-keeper Roberto Fernández er alles behalve goed uitzag, zette Diego Costa Atlético al na vijf minuten op voorsprong. Ruim twintig minuten later verdubbelde Falcao de score met een simpele intikker.

Vanaf dat moment verdween alle hoop op een stunt bij Granada. Direct na rust werd het allemaal nog erger voor de degradatiekandidaat, nadat de Colombiaan zijn tweede doelpunt van de middag liet aantekenen. Het was alweer zijn 24ste competitietreffer dit seizoen, waarmee hij het aantal van vorig seizoen evenaart.

Raúl García en Filipe Luís zorgden ervoor dat de eindstand 5-0 werd. Granada bleef voor de achtste wedstrijd op rij zonder overwinning. Het elftal staat zeventiende met één punt voorsprong op Real Zaragoza.

Atlético stijgt naar de gedeelde tweede plek. Samen met aartsrivaal Real Madrid heeft de ploeg 65 punten. De Koninklijke heeft echter één wedstrijd minder gespeeld dan Atlético.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.