Atlético geen koploper omdat Diego Costa faalt vanaf de stip

Op overtuigende wijze heeft Atlético Madrid thuis afgerekend met Valencia (3-0), maar door een gemiste strafschop van Diego Costa blijft de ploeg van trainer Diego Simeone steken op de tweede plaats in de Primera División.

Valencia had in Estadio Vicente Calderón weinig in te brengen, maar doordat Atlético voor rust niet uitblonk in het afmaken van kansen bleef het lang spannend. Pas in de 59ste minuut werd de score geopend en Diego Costa was de maker van het doelpunt. Na een rush over de linkerkant van het veld schoot hij met links de bal langs doelman Diego Alves.

Vier minuten later verdubbelde Raúl García, die kort daarvoor als invaller binnen de lijnen was gekomen, de voorsprong en zat Atlético op rozen. In de 74ste minuut kreeg Diego Costa een uitgelezen kans op zijn tweede doelpunt van de avond, maar de in Brazilië geboren aanvaller - die in 2014 zijn debuut namens Spanje hoopt te maken - faalde vanaf elf meter.

In de 81ste minuut versierde Diego Costa nog een penalty en ondanks zijn misser van zeven minuten daarvoor ging hij opnieuw achter de bal staan. Dit keer met succes. Simeone schreeuwde zijn ploeg ook na de 3-0 naar voren, want Atlético had op dat moment nog één doelpunt nodig om de koppositie over te nemen van Barcelona.

Het bleef echter bij 3-0 in Madrid, waardoor Atlético tweede blijft in de Primera División. Net als Barcelona heeft het 43 punten uit zestien duels. Valencia blijft negende met twintig punten.