Atlético blijft ploeteren en haakt voorlopig af in titelstrijd

Reacties

Het is Atlético Madrid niet gelukt om te winnen van Villarreal. In een moeizaam duel leek het er lange tijd op dat de drie punten in het Wanda Metropolitano zouden blijven, maar tien minuten voor tijd was het Carlos Bacca die daar een stokje voor stak. Hierdoor kan Atlético de titelaspiraties voorlopig even uit het hoofd zetten.

Atlético blijft ploeteren en haakt voorlopig af in titelstrijd

Voor aanvang bedroeg de achterstand van Atléti op koploper Barcelona al zes punten. Het devies was dan ook duidelijk vooraf tegen nummer zes van de ranglijst Villarreal; winnen. El Submarino Amarillo kon op zijn beurt naast de tegenstander van vandaag op de ranglijst komen.

Nadat de wedstrijd lange tijd uit overtredingen en geklaag bij de scheidsrechter bestond, was het de laatste vijf minuten van de eerste helft plotseling genieten. Het begon met een prachtige pass van Manuel Trigueros, die ineens Cédric Bakambu alleen voor Jan Oblak zette. De clubtopscorer met acht goals had echter te veel tijd nodig, waardoor Stefan Savic met een sliding redding kon brengen.

Een minuut later was de beurt aan Atlético Madrid. Antoine Griezmann schoot vanuit een moeilijke positie tegen Villareal-doelman Mariano Barbosa aan, waarop Saúl in de rebound de hoek voor het uitkiezen had, maar hij schoot tegen Víctor Ruíz op. Ook een kopbal van Griezman ging even later net naast en in de blessuretijd kreeg Atléti vervolgens nog twee dotten van kansen, maar Thomas Partey en Diego Godín zagen allebei hun kopbal vanuit een corner net niet in het doel belanden.

Het was tekenend voor Atlético dit seizoen. In de laatste zes officiële duels wist het maar vier keer te scoren. Na rust begonnen Los Rojiblancos sterk, maar dat leidde niet tot grote kansen. Wel was het reden voor de aanhang van de thuisclub om nog eens flink achter de eigen ploeg te gaan staan. Met resultaat: de voorzet van Filipe Luís op Griezmann mislukte eigenlijk, maar de Fransman besloot om de bal vanuit de lucht ineens spectaculair te verlengen naar de op rechts vrijstaande Correa. De Argentijn nam de bal vervolgens knap aan en schoot hard raak in de korte hoek.

Dat leek lange tijd de beslissing in de wedstrijd, maar in de 81ste minuut was Bacca die na een corner boven Godín uittorende en raak kopte. Met het gelijkspel schieten beide ploegen niks op. Atlético staat vierde, maar kan deze speelronde nog ingehaald worden door Leganés en lijkt het voorlopig, net als Villarreal, met een plek in de subtop te moeten doen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.