Aston Villa pakt jackpot dankzij uitblinker El Ghazi

Reacties

Anwar El Ghazi heeft zichzelf een fraai plaatsje in de geschiedenisboeken van Aston Villa verschaft. De tweevoudig Oranje-international zette Wembley in vuur en vlam door Aston Villa met een goal na drie seizoenen weer terug naar de Premier League te loodsen. 

Aston Villa pakt jackpot dankzij uitblinker El Ghazi
Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Derby County
Derby County

Er stond maandagmiddag nogal wat op het spel op Wembley. Niet alleen streden Aston Villa en Derby County om een enorme berg met geld, naar schatting zo'n tweehonderd miljoen euro. Beide clubs snakten vooral ook naar een terugkeer op het hoogste voetbalniveau van Engeland. Aston Villa was in het seizoen 2015/16 voor het laatst actief in de Premier League, voor het Derby County van coach Frank Lampard was het nog langer geleden. The Rams degradeerden in 2008 uit de Premier League en keerden sindsdien niet meer terug.

Aston Villa eindigde dit seizoen vijfde in het Championship, Derby County zesde. Een miniem verschil in het voordeel van Aston Villa, dat ook op het veld zichtbaar was. The Villans waren de gevaarlijkste ploeg op Wembley en zagen El Ghazi met enige regelmaat opduiken voor Kelle Roos. De Nederlandse doelman van Derby County zag zijn landgenoot na ruim een halfuur spelen een prachtige solo maken, maar een vierde tegenstander was er net eentje teveel voor de voormalig Ajacied.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het bleek een waarschuwingssignaal van de vleugelaanvaller die door Aston Villa wordt gehuurd van Lille. Vlak voor rust was het namelijk alsnog raak voor El Ghazi. Ahmed Elmohamady slingerde de bal voor het doel, waar El Ghazi zich knap in scoringspositie worstelde en de bal al duikend via zijn rug in het doel zag belanden: 1-0.

Blunder
Die 1-0 was verdiend en ook na rust bleef Aston Villa de bovenliggende partij, maar El Ghazi en consorten hadden wel de hulp van Roos nodig om tot een tweede treffer te komen. El Ghazi maakte wederom een fraaie actie en schoot de bal richting het doel. Zijn poging werd echter geblokt, waarna Roos de bal onderhands wilde vangen. Dat was echter buiten John McGinn gerekend. Hij kopte de bal in het doel, vlak voordat de blunderende Roos de bal ving: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aston Villa stond met die comfortabele marge met anderhalf been in de Premier League, maar The Rams gaven niet op en brachten onder anderen Florian Jozefzoon binnen de lijnen. De 28-jarige Nederlander stond negen minuten na zijn invalbeurt meteen aan de basis van een aansluitingstreffer, die een ongekend spannende slotfase inleidde. Een voorzet van Jozefzoon werd teruggelegd door Jayden Bogle, richting doel geschoten door Jack Marriott en cruciaal van richting veranderd door Martyn Waghorn, die daarmee de goal op zijn naam kreeg.

Waar El Ghazi en Villa dachten de buit al binnen te hebben, waren de laatste minuten alsnog zenuwslopend na de 2-1. Met liefst zeven minuten extra tijd hielden Roos en Jozefzoon echter hoop op minimaal verlenging. Afstandspogingen van onder meer Marriott en voormalig Vitesse-speler Mason Mount misten het doel op een haar na en als de bal wél op doel werd geschoten, bleek doelman Jed Steer de grote sta-in-de-weg.

El Ghazi kroont zich daarmee tot de grote held bij Aston Villa en helpt zijn club na drie seizoenen weer terug op het hoogste Engelse podium. En niet geheel onbelangrijk: Aston Villa verzekert zich van liefst tweehonderd miljoen euro. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.