Aston Villa gaat aan de haal met Chelsea-legende Terry

Reacties

John Terry speelt komend seizoen met Aston Villa in het Championship, zo heeft voorzitter en eigenaar Tony Xia bevestigd. De 36-jarige centrumverdediger heeft maandag een contract ondertekend bij de club van Leandro Bacuna, mede door zijn liefde voor Chelsea.

Aston Villa gaat aan de haal met Chelsea-legende Terry

Terry begon in de jeugdopleiding van West Ham United, maar maakte op zijn veertiende de overstap naar The Blues. Daar groeide hij uit tot aanvoerder en levende clublegende. Op een korte verhuurperiode aan Nottingham Forest na speelde hij negentien jaar in het eerste elftal. In die periode won Terry onder meer vijf keer de landstitel, vijf keer de FA Cup, één keer de Champions League en één keer de Europa League.

In april maakte Terry - die steeds minder speeltijd kreeg - bekend dat hij na het seizoen 2016/17 zou afzwaaien op Stamford Bridge. Daarop wemelde het van de geruchten, waarbij met name West Bromwich Albion, Swansea City en Bournemouth de laatste tijd werden genoemd. Zijn liefde voor Chelsea, waarmee hij afgelopen seizoen nog de landstitel pakte, brengt hem echter naar Aston Villa.

Terry ziet het namelijk niet zitten om in de Premier League uit te komen tégen de club die hem zo lief is. Vorige maand plaatste hij op social media al een foto van een potje golf dat hij speelde met Villa-manager Steve Bruce, waarmee de geruchten aanwakkerden. Nu is de overstap afgerond en komt Terry volgend seizoen dus - samen met voormalig FC Groningen-talent Leandro Bacuna - uit op het tweede niveau van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.