Astana heeft beste papieren voor tweeluik met Ajax: Padt en co onderuit

In het heenduel van de derde voorronde voor de Europa League heeft Astana dinsdag in eigen huis afgerekend met Ludogorets (2-1). Verzilvert de kampioen van Kazachstan die voorsprong volgende week in Bulgarije, dan wacht in de play-offs een dubbele ontmoeting met Ajax.

© Screenshot QAZ Sport
Astana
Astana
2 - 1
Ludogorets
Ludogorets

In de play-offs voor de Europa League neemt Ajax het later deze maand op tegen de winnaar van het tweeluik tussen beide ploegen. Ludogorets, met Sergio Padt onder de lat en ook voormalig AZ'er Aslak Witry in de basis, deelde in de hoofdstad van Kazachstan de eerste tik uit. Uit een vrije trap van Kiril Despodov was het Rwan Cruz die de openingstreffer voor zijn rekening nam (0-1).

Daarna nam Astana het heft in handen. Vijf minuten voor rust kopte Zarko Tomasevic de thuisploeg langszij, na de pauze zorgde Aleksandr Marochkin voor de voorsprong. Ook de centrale verdediger scoorde met het hoofd (2-1). Ludogorets drong in de slotfase nog aan, maar slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te produceren.

Lange vlucht dreigt
Dat betekent dat Astana de beste papieren heeft voor een dubbele ontmoeting met Ajax. Volgende week donderdag is de return in Bulgarije. Plaatst de kampioen van Kazachstan zich inderdaad voor de play-offs, dan kunnen de Amsterdammers zich opmaken voor een lange vliegreis. Astana ligt op zo'n 4.500 kilometer van de Nederlandse hoofdstad.