Assist voor Ihattaren, Kishna laat zich opnieuw zien, FC Emmen blijft winnen

FC Emmen en FC Volendam, de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie, hebben vrijdag geen fout gemaakt. De koploper had weinig problemen met Jong AZ, terwijl FC Volendam afrekende met De Graafschap, dat naar de negende plaats zakt. Mohamed Ihattaren gaf een assist bij Jong Ajax, Ricardo Kishna scoorde voor ADO Den Haag en NAC Breda zette VVV-Venlo met overtuiging opzij.

Een juichende Naci Ünüvar na een assist van Mo Ihattaren.
FC Emmen
FC Emmen
3 - 0
Jong AZ
Jong AZ

FC Emmen kende een droomstart, want al na drie minuten lag de bal in het net. Na een vrije trap van Jasin Assehnoun kopte Miguel Araujo bij de tweede paal raak. In het vervolg van de eerste helft creëerde FC Emmen niet veel serieuze kansen meer. Na ruim een uur voetballen stelde FC Emmen de zege veilig: met een halve volley zette Ole Romeny de 2-0 op het bord. Rui Mendes verzorgde het slotakkoord en heeft nu in zeven duels op rij gescoord. De voorsprong van FC Emmen op FC Volendam blijft zes punten bedragen.

FC Volendam
FC Volendam
3 - 1
De Graafschap

De eerste mogelijkheid was voor De Graafschap (Jesse Schuurman trof de paal), maar de eerste treffer voor FC Volendam. Robert Mühren troefde Ted van de Pavert af en vervolgens ook Hidde Jurjus: 1-0. Via een fraaie knal van Mees Kaandorp kwamen de gasten na 23 minuten weer langszij. De Graafschap bleef hierna dreigen, maar het bleef 1-1. Negen minuten na de pauze zette Daryl van Mieghem de gastheer nota bene tegen zijn vorige werkgever weer op voorsprong. Het bleef lang spannend in het Kras Stadion, maar Koen Blommestijn maakte in de blessuretijd met de 3-1 een einde aan de onzekerheid.

Excelsior
Excelsior
1 - 4
Telstar
Telstar

Na de nederlaag tegen Almere City ging Excelsior ook onderuit tegen Telstar. Sven van Doorn zette de bezoekers al vroeg op voorsprong en Jip Molenaar maakte er nog voor het halfuur 0-2 van. Een intikker van Mats Wieffer bracht de spanning terug in de wedstrijd. In de tweede helft bracht Telstar via een strafschop van Ozan Kökcü de marge terug tot twee. Beide partijen kregen hierna de nodige mogelijkheden, maar enkel Telstar scoorde nog een keer in het Van Donge & De Roo Stadion: Anwar Bensabouh vond in blessuretijd de kruising.

FC Eindhoven
3 - 1
Almere City FC

Almere City kende een uitstekende start: na zes minuten schoot Tim Receveur een afvallende bal tegen de touwen. De bezoekers domineerden, zeker in de beginfase, maar incasseerden na 35 minuten de 1-1: Charles-Andreas Brym hamerde via de lat raak. Later zette Brym FC Eindhoven voor het eerst op voorsprong. Na ruim een uur voetballen tekende Jort van der Sande voor de 3-1 en daar bleef het bij.

Roda JC Kerkrade
2 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Roda had in de beginfase het beste van het spel, maar Jong Ajax toonde zich efficiënter. Naci Ünüvar ontving de bal van Mohamed Ihattaren, vond de ruimte voor het schot en knalde (via een lichaamsdeel van een tegenstander) raak. Op slag van rust kwam Roda op gelijke hoogte: Patrick Pflücke scoorde na een slim balletje van Dylan Vente. Laatstgenoemde zette Roda negen minuten na rust zelf op voorsprong, maar via een schuiver van Kristian Hlynsson werd het weer gelijk. Op dat moment stond Ihattaren al niet meer op het veld; hij werd na de eerste helft gewisseld.

ADO Den Haag
2 - 1
Helmond Sport

Ricardo Kishna komt steeds beter in vorm. De aanvaller nam na 32 minuten, na voorbereidend werk van Xander Severina en Tyrese Asante, de openingstreffer voor zijn rekening. Hij staat dit seizoen nu op vier treffers en negen assists. Asante en Dylan Seys kregen vervolgens kansen, maar scoorden niet. In de tweede helft waren de mogelijkheden schaars en Helmond kwam niet verder dan enkele speldenprikken. Toch viel de gelijkmaker nog in het Cars Jeans Stadion: in de 92ste minuut viel een indraaiende vrije trap van Seys in de hoek. De teleurstelling was groot in Den Haag, maar niet voor lang. ADO zocht nog één keer de aanval op en het was Thomas Verheydt die er nog 2-1 van maakte.

NAC Breda
NAC Breda
3 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

NAC Breda kende weinig problemen met VVV-Venlo. Nadat Odysseus Velanas al de paal had geraakt, was het Danny Bakker die na een hoekschop raak kopte. Naoufal Bannis krulde later de 2-0 binnen. NAC stapelde kans op kans, maar nieuwe doelpunten zouden pas na de thee vallen. Bannis verzorgde na een mooie counter de 3-0. De tegentreffer van Mitchell van Rooijen was er enkel voor de statistieken.