Assaidi eindelijk terug bij FC Twente: 'Heeft te lang geduurd'

Reacties

FC Twente leed in Groningen al weer de vijfde nederlaag van dit seizoen, maar toch zag trainer René Hake pluspunten. Een daarvan werd belichaamd door Oussama Assaidi, die voor het eerst sinds zijn komst naar Enschede in een officiële wedstrijd de negentig minuten volmaakte.

Assaidi eindelijk terug bij FC Twente: 'Heeft te lang geduurd'

De 29-jarige linkerspits werd in januari door FC Twente ingelijfd, maar werd sindsdien achtervolgd door problemen met zijn spierstelsel. In de tweede helft van het vorige seizoen kwam Assaidi slechts vijf wedstrijden in actie. In de voorbereiding op dit seizoen stond hij drie weken buitenspel door een hamstringblessure.

'Het heeft te lang geduurd voor dat Oussama de negentig minuten vol kon maken', beaamt Hake. 'Nu moet hij nog een aantal keren een volledige wedstrijd spelen om de topkwaliteit te kunnen leveren die in hem zit. Ik ben blij met de ontwikkeling van Oussama. Hij brengt creativiteit en kan gemakkelijk een tegenstander uitspelen.'

Assaidi vormt een van de speerpunten in het strijdplan waarmee FC Twente buurman Heracles Almelo wil verslaan. De Enschedeërs moeten de Twentse derby vrijdag winnen om de aansluiting met de onderkant van de middenmoot tot stand te brengen. Het meespelen van de met een hersenschudding kampende Danny Holla is onzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.