Asensio maakt het verschil bij Real Madrid, Camavinga valt uit

Reacties

Met de nodige moeite heeft Real Madrid zaterdagavond gewonnen van Getafe. Marco Asensio maakte het verschil, waardoor de regerend kampioen weer over Atlético heen wipt op de ranglijst.

Asensio maakt het verschil bij Real Madrid, Camavinga valt uit
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Getafe
Getafe

Na het meeslepende gevecht met Manchester City in de halve finales van de Champions League, wilde coach Carlo Ancelotti duidelijk geen risico nemen. Hij stuurde liefst acht andere namen het veld in tegen Getafe: alleen Eduardo Camavinga, Federico Valverde en doelman Thibaut Courtois behielden hun plaats.

Onder anderen Eden Hazard kreeg zo weer eens de kans vanaf de aftrap, maar de 32-jarige Belg kon opnieuw geen potten breken. In 61 minuten kwam hij tot nul doelpogingen, nul dribbels en nul gecreëerde kansen. Hazard verstuurde bovendien slechts negentien passes en verliet het veld uiteindelijk zichtbaar teleurgesteld.

Asensio slaat toe
Na een buitengewoon mat uur voetballen stond het ook nog 0-0 en dus besloot Ancelotti om met Toni Kroos, Luka Modric en Vinícius Júnior toch een aantal kanonnen binnen de lijnen te brengen. Twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. Asensio, sowieso al de meest dreigende aan de kant van Real, schoot van een meter of twintig hard raak: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vinícius leek enkele minuten later ook al voor de 2-0 te zorgen, door de diepte te zoeken en zuiver af te ronden in de verre hoek, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Doelman David Soría voorkwam in de slotfase nog een tweede treffer van Asensio door zijn vallende kopbal te keren.

© ZiggoSport

Camavinga valt uit
Zo leek het toch nog een zorgeloze avond te worden voor Real, maar dat veranderde vijf minuten voor tijd. Camavinga, uitgerekend één van de spelers die wél was gestart, kreeg last van zijn knie en gaf aan dat hij gewisseld moest worden. Met een van pijn vertrokken gezicht en een zak ijs tegen zijn knie nam hij plaats op de reservebank.

Zo deed Real wat het moest doen, in aanloop naar de allesbepalende return tegen Manchester City van komende woensdag. Voor Ancelotti en consorten is het te hopen dat Camavinga dan ook van de partij is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
6
Real Betis Sevilla
38
17
9
12
46-41
+5
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.