Asensio helpt Real met kanonskogel aan belangrijke winst

Reacties

Real Madrid heeft na twee nederlagen op rij weer gewonnen in La Liga. De hoofdstedelingen verloren vorige week in de Champions League van Tottenham Hotspur en leden een gevoelige nederlaag op bezoek bij Girona, maar Las Palmas werd in eigen huis opzij gezet: 3-0.

Asensio helpt Real met kanonskogel aan belangrijke winst

Barcelona won zaterdagavond al met 2-1 van Sevilla en de koploper van de Primera División vergrootte daardoor het verschil met de aartsrivaal uit Madrid naar elf punten. Karim Benzema had het zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd makkelijk kunnen maken door te scoren, maar één op één met Raúl Lizoain schoot de spits op de doelman. Vervolgens kreeg Las Palmas via Vitolo een spaarzame kans, daarna nam Real Madrid het heft weer in handen.

Het zijn echter de sterspelers die het niet op hun heupen hebben dit seizoen. Cristiano Ronaldo scoorde nog maar één keer in de competitie, hetzelfde geldt voor spits Benzema. Het duo kwam ook in de eerste helft niet op het scoreformulier, Casemiro wel. De Braziliaanse middenvelder kopte vier minuten voor rust raak: 1-0.

Na de rust pakte Marco Asensio de hoofdrol. De middenvelder ramde tien minuten na de theepauze op verrukkelijke wijze de 2-0 binnen. De Spanjaard nam een afgeslagen voorzet op de pantoffel en liet het speeltuig met hoge snelheid in de kruising verdwijnen. Het verzet van Las Palmas brak en een kwartier voor tijd liep Real Madrid nog uit naar de 3-0. Ronaldo vond met een lage voorzet de volledig vrijstaande Isco, die simpel binnen werkte.

Door de overwinning blijft Real Madrid de nummer drie van Spanje, achter koploper Barcelona en runner-up Valencia. De Catalanen hebben 31 punten uit elf wedstrijden, Valencia moet het doen met vier punten minder. Atlético Madrid staat op doelsaldo vierde, het pakte net als de stadsgenoot 23 punten.

Overige uitslagen:
Levante - Girona 1-2
Celta de Vigo - Athletic Bilbao 3-1
Real Sociedad - Eibar 3-1
Villarreal - Málaga 2-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.