AS Roma-defensie krijgt versterking van Deen Kjaer

AS Roma is nog niet uitgewinkeld. De Italiaanse werkgever van Maarten Stekelenburg maakte de huur bekend van de Deense verdediger Simon Kjær.

AS Roma-defensie krijgt versterking van Deen Kjaer

De voorstopper keert in Rome terug in de Serie A. Vorige zomer verkaste Kjær van Palermo naar VfL Wolfsburg. De 22-jarige Deense international leek enkele dagen geleden al naar AS Roma te verhuizen, maar de clubs konden het niet eens worden over de transferconstructie. Roma huurt Kjær nu voor de rest van dit seizoen en heeft een eerste optie op koop bedongen bij Wolfsburg.

Kjær is de veertiende nieuwe speler in de selectie van AS Roma. Naast Stekelenburg zijn de aanvallers Bojan Krkic en Erik Lamela ook zeker versterkingen voor in de basis. De poging aansluiting te vinden met de Milanese clubs liep vorige week een fikse deuk op toen AS Roma door Slovan Bratislava werd uitgeschakeld in de play-offs van de Europa League.

Met de van Olympique Marseille gekomen Gabriel Heinze en de Braziliaan Juan moet Kjaer de strijd om een plek in het centrum van de verdediging aangaan. Trainer Luis Enrique hoopt er vandaag nog een creatieve middenvelder en een spits bij te krijgen. Het Franse Olympique Lyon gaf Roma toestemming met spelmaker Miralem Pjanic te onderhandelen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's