AS Roma wint Romeinse twist: Borja Mayoral staat voor vierde én vijfde huurjaar

Reacties

AS Roma heeft de aanval versterkt met Borja Mayoral. De spits wordt niet voor één, maar direct voor twee seizoenen gehuurd van Real Madrid.

AS Roma wint Romeinse twist: Borja Mayoral staat voor vierde én vijfde huurjaar
© Pro Shots

De 23-jarige Mayoral doorliep de jeugdopleiding van De Koninklijke, maar slaagt er maar niet in om een vaste plek in de A-selectie te veroveren. Nadat hij in oktober 2015 als piepjong talent debuteerde in het eerste elftal, werd hij in het seizoen 2016/17 gestald bij VfL Wolfsburg. Daarna bleef hij één seizoen bij Real Madrid, voordat hij het seizoen 2017/18 op huurbasis doorbracht bij Levante. Die club verlengde het tijdelijke dienstverband van Mayoral vorig jaar. In twee seizoenen kwam hij tot elf treffers in La Liga.

Dit seizoen kwam hij in de eerste twee competitieduels (kort) in actie voor Real Madrid, maar nu vertrekt hij weer. AS Roma heeft vrijdagavond bekendgemaakt dat het de Spaanse spits voor twee seizoenen huurt, waardoor hij zijn vierde en vijfde huurjaar in gaat. AS Roma troeft onder meer stadgenoot en aartsrivaal Lazio af, al was de interesse van die club in Mayoral al wat bekoeld. Eerder werd ook Valencia met hem in verband gebracht, maar het wordt nu dus AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.