AS Roma verkoopt Strootman met flinke winst aan Marseille

Reacties

Kevin Strootman is na een dienstverband van vijf jaar vertrokken bij AS Roma. De middenvelder vervolgt zijn loopbaan bij Olympique Marseille, dat op de officiële website van de club melding maakt van de komst van de Oranje-international.

AS Roma verkoopt Strootman met flinke winst aan Marseille

Marseille betaalt 25 miljoen euro voor Strootman, die in het Stadio Olimpico nog een vierjarig contract had. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen naar 28 miljoen. In het afgelopen seizoen was hij een vaste basisspeler bij Roma. Vanwege de komst van liefst veertien nieuwe spelers in deze zomer, voor een totaalbedrag van bijna 140 miljoen euro, stonden de Italianen nu echter open voor een transfer.

Strootman maakte in 2013 voor een bedrag van 17,5 miljoen euro de overstap van PSV naar Roma. In zijn eerste jaren in het Stadio Olimpico werkte hij onder Rudi García en Strootman komt deze trainer bij Marseille nu opnieuw tegen. Afgelopen seizoen haalde García met de ambitieuze Franse topclub nog de Europa League-finale, die werd verloren van Atlético Madrid.

Kevin Strootman luistert naar Rudi García. Bij Marseille komt hij deze coach opnieuw tegen.
Kevin Strootman luistert naar Rudi García. Bij Marseille komt hij deze coach opnieuw tegen.

Strootman liep in dienst van Roma twee zware knieblessures op, maar wist deze tegenslagen te overwinnen en groeide uiteindelijk uit tot een belangrijke kracht in het elftal van i Giallorossi. De middenvelder speelde 131 officiële wedstrijden voor Roma en kwam daarin tot 13 doelpunten. Na het vertrek van Strootman blijven er bij Roma twee Nederlanders over, te weten Justin Kluivert en Rick Karsdorp.

Bij PSV zal men blij zijn met de transfer van Strootman. De Nederlandse kampioen profiteert financieel van de deal, omdat PSV bij de verkoop van de middenvelder aan Roma in 2013 een doorverkooppercentage heeft bedongen. Lees daar in onderstaand artikel meer over. Ook Sparta Rotterdam profiteert van de transfer van Strootman. De Rotterdammers kunnen bijna 950 duizend euro bijschrijven, FC Utrecht kan eveneens een bedrag uit Rome tegemoet zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.