AS Roma reageert met opmerkelijke beslissing op schorsing Mourinho

Reacties

De Italiaanse pers kan voor en na de komende twee competitiewedstrijden van AS Roma niet met spelers of trainers praten. I Giallorossi reageren met een mediaboycot geïrriteerd op de schorsing van twee wedstrijden die hoofdtrainer José Mourinho vrijdag opgelegd kreeg.

AS Roma reageert met opmerkelijke beslissing op schorsing Mourinho
© Pro Shots

Mourinho werd tijdens de verloren competitiewedstrijd tegen Cremonese naar de tribune gestuurd, na een ruzie met de vierde official. De Portugees ontving een schikkingsvoorstel voor een schorsing van twee competitiewedstrijden, maar accepteerde die niet en ging in beroep. Omdat Marco Serra (de official met wie Mourinho het aan de stok kreeg) nog gehoord moest worden, kon Mourinho bij de competitietopper tegen Juventus gewoon aan de lijn staan bij Roma.

Vrijdag werd duidelijk dat van uitstel geen afstel komt en dat de schorsing van twee wedstrijden blijft staan voor Mourinho. Hij mist hierdoor de competitiewedstrijd van zondag tegen Sassuolo en, pijnlijker, de Romeinse derby met Lazio van volgende week zondag.

In een reactie op de uitgesproken straf heeft Roma volgens La Gazzetta dello Sport besloten dat er niemand van de club beschikbaar zal zijn voor de media rondom de aankomende twee competitiewedstrijden. Tussendoor speelt Roma overigens nog tegen Real Sociedad, in de Europa League. Vanwege de afspraken met de UEFA zal er dan wel met het journaille gesproken worden; Mourinho kan dan gewoon aanschuiven voor een persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.