AS Roma pikt opvolger De Rossi op bij Napoli

Reacties

AS Roma heeft Amadou Diawara binnen. De 21-jarige middenvelder komt over van Napoli, waar hij de afgelopen drie seizoenen onder contract stond.

AS Roma pikt opvolger De Rossi op bij Napoli

De Romeinen betalen 21 miljoen euro voor Diawara, zo maken ze via de officiële kanalen bekend. De verdedigende middenvelder moet in Rome één van de spelers worden die zich gaan ontfermen over de erfenis van Daniele de Rossi. De clublegende nam deze zomer na een eeuwigheid afscheid bij zijn geliefde Roma en laat daarmee een behoorlijk gat achter.

Diawara gaat met Steven N'Zonzi en Maxime Gonalons concurreren voor de plek van De Rossi. Diawara gold bij Napoli de afgelopen jaren als enorm talent. Maurizio Sarri was groot fan van de Guinees, maar gaf tijdens zijn dienstverband de voorkeur aan Jorginho voor de positie van controleur. Onder Sarri's opvolger Carlo Ancelotti kwam Diawara minder aan spelen toe. Evengoed heeft hij al 74 officiële duels voor de Napolitanen achter zijn naam.

Diawara is officieel de derde zomeraanwinst van Roma. Bryan Cristante werd na een huurperiode definitief overgenomen van Atalanta Bergamo, terwijl Leonardo Spinazzola overkomt van Juventus. Daartegenover staat het vertrek van Luca Pellegrini (Juventus), Kostas Manolas (Napoli), Andrea Romagnoli en Ezequiel Ponce (Spartak Moskou).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.