AS Roma loopt uit op Lazio, AC Milan vierde

AS Roma verstevigde de tweede plaats in de Serie A door zelf eenvoudig te winnen van Sampdoria en het puntenverlies van stadgenoot Lazio Roma. AC Milan klom naar de vierde plaats.

AS Roma loopt uit op Lazio, AC Milan vierde

AS Roma-Sampdoria 4-0AS Roma heeft tegen Sampdoria de frustraties van de 7-1 nederlaag in de Champions League tegen Manchester United van zich afgespeeld. De Romeinen wonnen met 4-0 en kenden in aanvoerder Francesco Totti de grote roerganger.

De dertigjarige aanvaller opende de score met een kanonskogel van ongeveer dertig meter. Bij de 2-0 liet Totti zich bedienen door Alessandro Mancini. Matteo Ferrari en Christian Panucci waren de makers van de overige goals. Roma blijft soeverein op de tweede plaats, Sampdoria krijgt het lastig in de strijd om Europees voetbal.

Ascoli-Lazio Roma 2-2Lazio Roma stelde teleur tegen hekkensluiter Ascoli, maar mocht over het gelijkspel niet eens mopperen. De nummer drie van de Serie A kwam twee keer op achterstand en maakte pas in de 84ste minuut de 2-2. Lazio miste door het puntenverlies een evenaring van een clubrecord. De ploeg had de acht voorgaande wedstrijden gewonnen.

Tommaso Rocchi maakte namens Lazio de 1-0 van Andrea Soncin ongedaan. De gasten kwamen opnieuw in de problemen door een rode kaart voor Guglielmo Stendardo en een nieuwe achterstand doordat Luigi Di Biagio namens Ascoli een strafschop benutte. Luis Antonio Jimenez redde het punt voor Lazio met zijn late gelijkmaker. De Chileense middenvelder ontsnapte aan de buitenspelval en schoot raak in de korte hoek: 2-2.

Messina-AC Milan 1-3AC Milan kende weinig problemen op bezoek bij Messina en nam de vierde plaats over van Palermo. Na een half uur leidden de gasten al met 2-0 door doelpunten van Kaká en Giuseppe Favalli. Ronaldo liet zijn vijfde doelpunt in Milanese dienst aantekenen met een knal die net onder de lat in het doel verdween. In de slotminuut redde Salvatore Masiello de eer van het in degradatieproblemen verkerende Messina.

Fiorentina-Siena 1-0Een kopbal van Adrian Mutu bezorgde Fiorentina drie belangrijke punten in de strijd om UEFA Cup-voetbal. Viola had alle moeite om de 1-0 over de streep te trekken in de Toscaanse derby. Dat was mede te wijten aan de rode kaart voor Alessandro Gamberini, waardoor Fiorentina de laatste twintig minuten met een man minder speelde.

Bekijk hier al onze video's