AS Monaco wil aan vraagprijs NAC voor Van Hecke voldoen

Reacties

Nederlandse clubs met hun vizier gericht op NAC-verdediger Jan Paul van Hecke moeten zich wellicht gaan melden bij AS Monaco. De Ligue 1-club is bereid om de door de Bredanaars genoemde vraagprijs van twee miljoen euro te betalen. Als het aan de clubs ligt, behoort een transfer serieus tot de mogelijkheden.

AS Monaco wil aan vraagprijs NAC voor Van Hecke voldoen
© Pro Shots

NAC-trainer Peter Hyballa noemde een vertrek van Van Hecke vorige week nog de koningstransfer van NAC. Het zou de Keuken Kampioen Divisie-club ook de mogelijkheid geven om de selectie te versterken in de jacht op de felbegeerde promotie. Technisch directeur Tom van den Abbeele lijkt de verkoop van Van Hecke inmiddels als een heus prestigeproject te zien. Opvallend is dat de Belg genoemd wordt als kandidaat-td bij Cercle Brugge, de club die een samenwerkingsverband met Monaco heeft.

Het is maar de vraag of Van Hecke, die vandaag zijn twintigste verjaardag viert, zelf een dergelijke overstap ziet zitten. De Zeeuwse centrale verdediger heeft al meerdere malen aangegeven een voorkeur te hebben voor een stap naar een Eredivisie-club. Het is bekend dat NAC met AZ en FC Utrecht in een eerder stadium (toen Luuc Eisenga nog algemeen directeur was in Breda) heeft gesproken over Van Hecke.

De forse vraagprijs die de Brabanders kunnen vragen omdat er in het contract van Van Hecke met NAC geen gelimiteerde transfersom is opgenomen, vormde een struikelblok. Als een Nederlandse club de mogelijkheid krijgt Van Hecke te huren, zullen Utrecht en AZ zich ongetwijfeld opnieuw melden. Naast deze twee clubs hebben overigens meerdere Eredivisieclubs interesse in Van Hecke.

De afgelopen seizoen doorgebroken Van Hecke heeft zelf nog niet met Monaco gesproken. Een goed toekomstplan, met een verhuur aan een Eredivisie-club in het komende en volgende seizoen lijkt een must om de jonge verdediger en zijn belangenbehartigers te kunnen overtuigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.