NAC wil hoofdprijs voor gewilde jongeling Van Hecke

Reacties

De kans dat NAC Breda volgend seizoen actief is op het hoogste niveau is minimaal, maar de kans dat centrale verdediger Jan-Paul van Hecke de stap naar de Eredivisie maakt is vele malen groter. AZ en FC Utrecht zijn de eerste clubs die zich officieel gemeld hebben voor de negentienjarige Zeeuw.

NAC wil hoofdprijs voor gewilde jongeling Van Hecke
© Pro Shots

Van Hecke kan NAC, dat de eerste periodetitel won, miljoenen opleveren en dat is zeker in deze onzekere tijden zeer welkom. De centrale verdediger zette in 2018 als achttienjarige in Breda zijn handtekening onder een contract dat tot en met 30 juni 2022 loopt. In die overeenkomst is geen gelimiteerde transfersom of clausule opgenomen, waardoor NAC kan vragen wat het wil.

Van Hecke, een neefje van ex-international Jan Poortvliet, speelde zich dit seizoen in de basis bij de Bredanaars en werd al door menig scout bekeken. Namens Utrecht is ex-verdediger Alje Schut al meerdere malen poolshoogte wezen nemen en ook AZ stuurde al enkele malen scouts langs. Zowel AZ als Utrecht is naarstig op zoek naar versterking voor de centrale posities achterin. In Alkmaar moet Jordy Clasie geregeld centraal in de defensie bijspringen, terwijl in Utrecht huurling Justin Hoogma terug zal keren naar 1899 Hoffenheim en routinier Willem Janssen revalideert van een kruisbandblessure.

Jan-Paul van Hecke behoort tot de grootste beloften in de Keuken Kampioen Divisie:

De twee clubs lijken verreweg het interessantst voor Van Hecke, aangezien zij met hun beloftenelftallen uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. De stap van NAC naar een van de subtoppers zal best groot zijn voor Van Hecke, die in 2018 overkwam van de Zeeuwse hoofdklasser Goes. De mogelijkheid in een Jong-elftal in de KKD minuten te maken om zo te kunnen wennen aan het hogere niveau is verleidelijk.

De jongeling ontwikkelde zich spectaculair sinds zijn entree in de basis dit seizoen en viel met name op in de bekerduels met PSV, AZ en Feyenoord, maar hij is nog wel ongepolijst. Zijn aanstekelijke enthousiasme moet hij nog leren te beteugelen en de momenten waarop hij zich aanvallend inschakelt moet hij nog beter kiezen.

Steekspel
NAC wil niet reageren op bedragen, maar de Bredanaars lijken te denken aan een bedrag van rond de drie miljoen voor Van Hecke. AZ kwam met het eerste bod van twee miljoen nog enigszins in de buurt, Utrecht bleef daar ruim een miljoen bij achter. Meer Eredivisie-clubs - waaronder in ieder geval SC Heerenveen en Heracles Almelo - hebben Van Hecke bekeken en op hun wenslijstje geplaatst, maar meer biedingen zijn er nog niet op de Bredase burelen binnengekomen.

Het steekspel rond Van Hecke is ook een nieuwe test voor Tom Van den Abbeele. De Belgische technisch directeur moest met de beperkte middelen die hij tot zijn beschikking had dit seizoen een bsamenstellen, de verkoop van Van Hecke tegen een miljoenenbedrag kan de opdracht die Van den Abbeele heeft om NAC terug te brengen naar de Eredivisie makkelijker maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.