AS Monaco stalt Kongolo tijdelijk bij Huddersfield Town

Reacties

Terence Kongolo maakt het seizoen af bij Huddersfield Town. De verdediger komt op huurbasis over van AS Monaco, waar hij weinig aan spelen toekwam. 

AS Monaco stalt Kongolo tijdelijk bij Huddersfield Town

Tot en met 30 juni 2018 kunnen The Terriers een beroep doen op de 23-jarige Oranje-international. Kongolo krijgt bij de Premier League-club het rugnummer 5. Bij de promovendus staat ook de Nederlander Rajiv van La Parra onder contract. Huddersfield Town maakt dit seizoen een uitstekende indruk en bezet de elfde plaats in de Premier League.

Kongolo maakte na het landskampioenschap van Feyenoord de overstap naar AS Monaco. Met de transfer was een bedrag van vijftien miljoen euro gemoeid. De verdediger maakte slechts in 257 minuten zijn opwachting in de Ligue 1. Daarnaast speelde hij één duel in de Champions League en kwam hij kortstondig in actie in de Franse bekertoernooien.

'Terence is een topspeler die we al sinds zijn tijd bij Feyenoord in de gaten houden', sprak Huddersfield Town-manager David Wagner op de clubwebsite. 'Door zijn grote transfer naar Monaco bleek hij onhaalbaar voor ons. We zijn dolblij dat we hem nu met een huurconstructie alsnog binnen hebben.'

'Hij is een jonge centrale verdediger met ontzettend veel kwaliteit', ging Wagner verder. 'Michael Hefele and Jon Gorenc Stankovic komen terug van langdurige blessures, met Terence hebben we een extra optie voor de rest van het Premier League-seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.