Artistieke Isak redt blunderende Botman

Reacties

Newcastle United heeft vrijdag de eerste Premier League-zege op vreemde bodem in 2023 geboekt. Nottingham Forest moest op de valreep het hoofd buigen voor Alexander Isak.

Artistieke Isak redt blunderende Botman
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
1 - 2
Newcastle United
Newcastle United

Voor Sven Botman was het een bijzondere dag. De verdediger kreeg weer zicht op een debuut voor Oranje met de uitnodiging voor de komende EK-kwalificatieduels na in november 2020 zonder speeltijd te zijn gebleven bij zijn eerste kennismaking met het Nederlands elftal.

Het heuglijke nieuws kon Botman 's avonds niet opluisteren met een foutloos optreden tegen Nottingham Forest. De verdediger ging halverwege de eerste helft pijnlijk in de fout. De terugspeelbal op doelman Nick Pope liet te wensen over, waarvan Emmanuel Dennis dankbaar profiteerde; 1-0.

Met dank aan Alexander Isak zocht Newcastle United na 45 minuten de kleedkamer op met een gelijke stand. De Zweedse spits maakt in de extra tijd van de eerste helft op artistieke wijze de 1-1.

Zijn treffer met historische waarde – met zijn vijfde doelpunt in zijn eerste tien Premier League-duels troefde hij Thomas Brolin (Leeds United) en Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) af – leek na ruim een uur de opmaat te zijn voor de eerste uitoverwinning in de Premier League in 2023 voor Newcastle United.

Isak stond aan de basis van een te vroeg bejubelde tweede treffer van The Magpies. Met een soepele schijnbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been, waarna de bal na zijn voorzet door Elliot Anderson in het Nottingham-duel werd gekopt. Maar op advies van de VAR ging er een streep door de goal vanwege buitenspel.

In de extra tijd kreeg Newcastle United loon naar werken. Nottingham-verdediger Moussa Niakhaté kreeg de bal bij een luchtduel met Isak tegen zijn arm en moest die actie bekopen met een strafschop. De Zweedse spits klaarde klus vanaf elf meter en hielp Newcastle zo aan de overwinning, waarmee de aanspraak op een Champions League-ticket werd onderstreept.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Meer S. Botman
Meer over S. Botman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.