Sevilla woest op Argentinië na openlijk geflirt met Sampaoli

Reacties

Sevilla heeft de Argentijnse bond (AFA) middels een brief gewaarschuwd dat het met de handen moet afblijven van Jorge Sampaoli. De Argentijnse trainer werd in verband gebracht met de vacature bij de nationale ploeg na het ontslag van bondscoach Edgardo Bauza.

Sevilla woest op Argentinië na openlijk geflirt met Sampaoli

Naar aanleiding van berichten in verschillende media en eerdere uitspraken van AFA-voorzitter Claudio Tapia voelt Sevilla zich genoodzaakt te reageren op de vermeende interesse voor Sampaoli. De Andalusiërs melden in een statement op de clubwebsite dat ze het eventuele benaderen van de 57-jarige coach onacceptabel zouden vinden. 'Het zou getuigen van een gebrek aan respect.'

Sevilla dreigt zelfs stappen te ondernemen als Tapia inderdaad naar Spanje afreist voor een gesprek met Sampaoli, zoals hij in Chileense media zou hebben laten weten. Daar was de tacticus tot begin vorig jaar bondscoach voordat hij afgelopen zomer aan de slag ging bij de Europa League-winnaar als opvolger van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Unai Emery.

Sampaoli heeft bij Sevilla nog een contract tot medio 2018 en er lopen gesprekken over een langere samenwerking. Van alle kanten wordt echter getrokken aan de excentrieke trainer, die ook al in verband werd gebracht met Barcelona en Oranje. Voorzitter José Castro zei dinsdag echter dat Sampaoli het naar zijn zin heeft in Estádio Ramón Sánchez Pizjuan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.