Lyon-revelatie Fekir verkiest Frankrijk boven Algerije

Reacties

Nabil Fekir heeft in Frankrijk voor veel vrolijke gezichten gezorgd. Het 21-jarige toptalent van Olympique Lyon heeft ervoor gekozen niet voor zijn vaderland Algerije uit te komen, maar voor de Franse nationale ploeg.

Lyon-revelatie Fekir verkiest Frankrijk boven Algerije

Fekir speelde vorig seizoen al een keer mee met Jong Frankrijk, maar zijn vader hoopte de technisch begaafde middenvelder ervan te overtuigen voor Algerije uit te komen. Een gesprek met bondscoach Didier Deschamps heeft Fekir echter voor Les Bleus doen kiezen. 'De bondscoach zei dat hij op me rekent.'

De interlandloopbaan van Fekir werd dit seizoen een issue omdat het technisch begaafde product van de jeugdopleiding van Lyon een flink aandeel heeft in de wederopstanding van Les Gones. Mede dankzij elf goals en zeven assists van Frans-Algerijnse revelatie lonkt voor Lyon na jaren van droogte de achtste landstitel in de clubhistorie.

De algemene verwachting is daarom dat Deschamps Fekir deze maand al bij zijn selectie haalt. Eind maart staan oefenwedstrijden tegen Brazilië en Denemarken op het programma. Frankrijk speelt in aanloop naar het EK van volgend jaar in eigen land louter vriendschappelijke duels. Pas als het toptalent in een competitieve interland uitkomt is zijn keuze bindend.

Fekir twijfelt echter niet langer over zijn keuze. Het EK 2016 op Franse bodem speelt daarin een belangrijke rol. 'Het lijkt me geweldig om dat toernooi mee te maken.' Wel benadrukt de begenadigde linkspoot dat hij lang heeft moeten nadenken. 'Veel mensen hebben er bij mij op aangedrongen voor Algerije te kiezen, maar ik hoop dat ze mijn beslissing respecteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.