Lyon herovert koppositie met ruime zege op Montpellier

Reacties

Olympique Lyon heeft Paris Saint-Germain teruggewezen naar de tweede plaats. De ploeg van trainer Hubert Fournier heroverde de koppositie in de Ligue 1 door zondagavond op bezoek bij Montpellier overtuigend met 5-1 te winnen.

Lyon herovert koppositie met ruime zege op Montpellier

PSG won zaterdagavond ook al met ruime cijfers van RC Lens (4-1), waardoor de titelverdediger in ieder geval voor één dag lijstaanvoerder van Frankrijk was. Lyon deed ondanks een vroege achterstand door een goal van Lucas Barrios echter wat het moest doen. Het won voor het eerst sinds 17 januari weer een uitwedstrijd in competitieverband.

In Montpellier was Lyon weer de ploeg die in december en januari zeven zeges op rij boekte, met de overtuigende doelcijfers 20-3 als symbool van de superioriteit van Les Gones. Alexandre Lacazette (foto, penalty) en Nabil Fekir stelden nog voor rust orde op zaken. Na de hervatting liep Lyon uit naar een soevereine zege, dankzij goals van nogmaals Fekir (prachtige stift), Corentino Tolisso en weer Lacazette. Er tussendoor miste Barrios nog een penalty namens Montpellier.

Door de overwinning kan Lyon zich met één punt meer dan PSG voorbereiden op de uitwedstrijd van komende zaterdag tegen Olympique Marseille. Marseille won vrijdag al met 6-1 van Toulouse en staat momenteel derde, op vier punten van Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.