Arno Pijpers vertrekt definitief uit Estland

De voetbalbond van Estland gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach. Arno Pijpers, die sinds november 2000 werkzaam is in de Baltische staat, kwam niet tot een vergelijk met de bondsofficials.

Arno Pijpers vertrekt definitief uit Estland

Het afscheid van Pijpers werd onvermijdelijk na een gesprek met de bond. 'Ik had mijn alleszins redelijke – niet financiële – eisen, waaraan niet kon worden voldaan. Die beslissing komt daarom als een teleurstelling voor mij', aldus de Nederlander.

De Estse voetbalbond neemt afscheid van een bondscoach die het Estse voetbal verder heeft geholpen. 'Als coach, docent van onze jonge spelers en een van de grondleggers van een trainersopleiding in Estland heeft Pijpers perfect werk afgeleverd', zei Indrek Kannik, voorzitter van de Estse bond. Ook was het een vriendschappelijk duel, Pijpers' beste resultaat was een overwinning op Rusland. In maart 2002 won de Baltische staat met 2-1.

Naast Estland zit ook Flora Tallinn vanaf november zonder trainer. Want Pijpers, die een dubbelfunctie had, vertrekt ook bij de Estse club die hij naar nationale titels in 2001 en 2003 leidde.

Bekijk hier al onze video's