Arteta: 'In iedere competitie zouden we nu zes tot acht punten voor staan'

Reacties

Mikel Arteta erkent dat het voor Arsenal moeilijk zal worden de landstitel te grijpen. Zondag ging zijn ploeg met 0-2 onderuit tegen Aston Villa, waardoor Manchester City alleen koploper is.

Arteta: 'In iedere competitie zouden we nu zes tot acht punten voor staan'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Arteta had een goed gevoel na de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München van vorige week (2-2), maar Arsenal wist het geen goed vervolg te geven. Dat hebben de Londenaren aan zichzelf te danken, aldus de Spanjaard. 'We speelden een van onze beste eerste helften van het seizoen, maar de wedstrijd veranderde in de tweede helft, omdat we moeite hadden het momentum te krijgen. Ik denk dat we drie, vier of vijf doelpunten hadden moeten maken in de eerste helft en dan zou het een heel andere wedstrijd zijn geweest. Dat gebeurde niet en dat moeten we accepteren. Het gaat erom hoe we nu reageren', zei Arteta na afloop.

'Als je prijzen wilt winnen en mee wilt doen in de Champions League, dan moet je opstaan. Doe je dat niet, dan heb je niet genoeg kwaliteiten. In iedere andere competitie ter wereld zou je zes tot acht punten voorsprong hebben als je zo vaak op rij zou winnen. Dus dit is een uitdaging voor ons', voegde Arteta toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arsenal kan woensdag tegen Bayern de rug rechten, waarna een uitduel met Wolverhampton Wanderers volgt. The Gunners kunnen zich geen misstap meer veroorloven. 'Er is altijd wel een hobbel te vinden, dus het gaat erom hoe je reageert. Als je maar blijft winnen, is dat makkelijk. We wonnen tien wedstrijden en speelden er één gelijk, een ongelooflijke reeks. We hebben in München een mooie kans om een nieuwe serie neer te zetten.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.