Arteta blikt vooruit op PSV-uit en geeft compliment aan Nederlandse collega

Reacties

Mikel Arteta wil in de uitwedstrijd tegen PSV de Europa League-groepswinst pakken, zo liet de coach duidelijk weten tijdens de persconferentie. De trainer hoopt daarmee de nummers drie van de Champions League te ontlopen.

Arteta blikt vooruit op PSV-uit en geeft compliment aan Nederlandse collega
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Arsenal
Arsenal

'De competitie zal alsmaar moeilijker worden. Het lijkt erop dat er in de volgende ronde veel concurrentie zal zijn en daarom is het belangrijk om eerste te eindigen', aldus Arteta. Arsenal reist met een relatief fitte selectie af richting Eindhoven. Het belangrijkste nieuws is dat de Braziliaanse verdediger Marquinhos vanwege een blessure niet inzetbaar is voor de Londenaren.

Arteta deelde in de persconferentie een compliment uit aan zijn assistent, Nederlander Albert Stuivenberg. 'Hij is heel erg belangrijk, iemand die ik ook al heel lang ken. Hij begrijpt wedstrijden heel goed. We zijn opgegroeid in verschillende voetbalculturen en daarom hebben we ook verschillende manieren waarop we naar wedstrijden kijken.'

Jesus
Voor Arsenal-spits Gabriel Jesus zal het treffen met PSV belangrijk worden voor zijn zelfvertrouwen. De aanvalsleider maakte op 1 oktober tegen Tottenham Hotspur zijn laatste doelpunt. 'Dat is in het verleden ook gebeurd en ik ben er zeker van dat het nog wel een aantal keer zal gebeuren. Dat is voetbal. Ik vind het niet leuk en ik wil verbeteren. In de volgende wedstrijd ga ik scoren, honderd procent', zei hij op de persconferentie. Ook de ploeg zelf heeft weer een oppepper nodig, Arsenal speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Southampton.

Eerder vandaag blikte PSV-trainer Ruud van Nistelrooij al vooruit op de wedstrijd tegen Arsenal. Met een overwinning tegen Arsenal hebben de Eindhovenaren goede papieren voor overwintering in het tweede toernooi van Europa. Vorige week eindigde Arsenal - PSV in een nipte 1-0.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer Mikel Arteta
Meer over Mikel Arteta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.