Arteta blijft hongerig: 'Nu op naar de volgende prijs'

Reacties

Arsenal won zondag de eerste prijs van het seizoen in Engeland. Als het aan manager Mikel Arteta ligt, blijft het niet bij de Community Shield, veroverd ten koste van Manchester City.

Arteta blijft hongerig: 'Nu op naar de volgende prijs'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
ns
1 - 1
Manchester City
Manchester City

'Dit voelt geweldig. Het wordt denk ik niet veel beter dan een prijs winnen op Wembley tegen de beste ploeg ter wereld, en al helemaal niet als je kijkt naar de manier waarop. Dat is enorm veelbelovend. We hadden wat geweldige momenten, voor rust drie grote kansen. Als je die niet afmaakt, weet je wat er kan gebeuren. Een klein foutje op het middenveld en een tel later ligt de bal in het mandje', aldus Arteta op de persconferentie.

Eind goed, al goed: bij het scheiden van de markt maakte Leandro Trossard een fortuinlijke gelijkmaker, waarna de Gunners de strafschoppen beter namen. 'Daarom zijn we hier, om prijzen te winnen voor deze club. De vreugde die je krijgt van het zien van zoveel blije, trotse mensen, opnieuw die verbinding zien en dat op Wembley, dat voelt heel anders. Heel goed, zelfs. Het geeft ons de honger om voor meer prijzen te gaan', aldus de Bask.

Aaron Ramsdale werd in de strafschoppenreeks één van de helden van de middag door een strafschop te keren, nadat de doelman deze week al alom lof oogstte voor de kwetsbaarheid waarmee hij zichzelf openstelde in een open brief. Arteta is trots op zijn sluitpost: 'Hij was geweldig. We hebben in de voorbereiding veel op strafschoppen geoefend om hier klaar voor te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.