Arsenal zit met zijn mislukte aankoop van tachtig miljoen euro in de maag

Reacties

Arsenal ligt op koers om zich via de competitie te kwalificeren voor het komende Champions League-seizoen, maar het aandeel van Nicolas Pépé in de sportieve opmars van de Londenaren is minimaal. De recordaankoop komt bij Arsenal niet uit de verf en een afscheid lijkt aanstaande.

Arsenal zit met zijn mislukte aankoop van tachtig miljoen euro in de maag
© Pro Shots

Arsenal gleed in de afgelopen jaren weg uit de top van de Premier League en in een poging de aansluiting te hervinden werd in de zomer van 2019 flink geïnvesteerd in de komst van Pépé. De Ivoriaanse vleugelspeler had indruk gemaakt bij Lille en werd voor liefst tachtig miljoen euro binnengehaald. Daarmee is Pépé ook nu nog de duurste aankoop aller tijden.

Een belangrijke kracht is Pépé ondanks zijn enorme prijskaartje niet geworden bij Arsenal. De aanvaller schipperde in zijn eerste twee jaar in Engeland al tussen de bank en de basis en de laatste tijd doet Mikel Arteta steeds minder vaak een beroep op Pépé. De 26-jarige vleugelflitser is sinds oktober niet meer aan de aftrap verschenen bij een wedstrijd in de Premier League. Bij de laatste twee competitieduels, met Chelsea en Manchester United, kwam hij helemaal niet in actie.

'Het is heel frustrerend om niet te spelen, maar ik respecteer de keuzes van de coach', zei Pépé in maart nog over zijn situatie. 'Als een team wint, begrijp ik dat een manager geen wijzigingen zal doorvoeren in zijn team. De coach weet hoe ik erover denk en dat ik hard zal blijven werken op de trainingen. Als de trainer mij nodig heeft, zal ik er staan.'

Pépé weigert dus de handdoek in de ring te gooien, maar Engelse media weten dat de aanvaller simpelweg niet in de plannen van Arteta voorkomt. Volgens de Daily Express heeft Arsenal zijn geflopte recordaankoop al aangeboden bij enkele competitiegenoten; de Daily Mail claimt dat West Ham United interesse heeft. Maar, dan natuurlijk wel voor de juiste voorwaarden.

Bij Arsenal weet men dat het een flink verlies zal moeten accepteren bij een mogelijk vertrek van Pépé. Tachtig miljoen euro zullen The Gunners niet krijgen voor de aanvaller; zelfs een bedrag dat hier ook maar enigszins bij in de buurt komt lijkt onhaalbaar. Het contract van Pépé in het Emirates Stadium loopt nog twee jaar door, tot de zomer van 2024.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.