Arsenal zit lichtpuntje Martinelli dwars bij Olympische droom

Reacties

Gabriel Martinelli beleeft dit seizoen zijn doorbraak in het Europese topvoetbal en hoopt dat hij aankomende zomer zijn vaderland Brazilië mag vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Japan. In aanloop naar dit toernooi kan zijn werkgever Arsenal de aanvaller nog niet missen.

Arsenal zit lichtpuntje Martinelli dwars bij Olympische droom
© Pro Shots

De achttienjarige Martinelli maakte afgelopen zomer de overstap van Ituano naar Arsenal en speelt in zijn eerste jaar in Engeland al veel meer dan verwacht. De aanvaller heeft reeds 23 officiële wedstrijden voor The Gunners achter zijn naam staan en was daarin tien keer trefzeker. In de groepsfase van de Europa League noteerde hij naast drie goals ook nog drie assists.

Martinelli is een lichtpuntje in het donkere seizoen van Arsenal en heeft de interesse gewekt van de Braziliaanse bond. Die wilde de aanvaller graag uitnodigen voor het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Colombia. Martinelli wilde maar wat graag zijn opwachting maken, maar Arsenal liet de spits zo middenin het seizoen niet gaan.

Het toernooi waaraan de Olympische Braziliaanse ploeg meedoet begon op 18 januari en loopt tot 9 februari. Brazilië is doorgestoten naar de tweede groepsfase en moet in een poule met Argentinië, Colombia en Uruguay bij de eerste twee eindigen om naar Tokio te gaan. 'Ik heb gezegd dat als het aan mij was, ik zou meedoen', zegt Martinelli tegen UOL. 'Maar we wisten dat het lastig zou worden. Arsenal wilde me niet laten gaan. Ik ben dus niet opgeroepen, maar ik blijf er rustig onder.'

Martinelli speelde tot dusver één wedstrijd voor Brazilië Onder-23, in november tegen Argentinië. In dit oefenduel scoorde hij niet. Martinelli kan vanwege het Italiaanse paspoort van zijn vader overigens ook voor een interlandloopbaan bij Italië kiezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.