Arsenal zet indrukwekkende seizoenstart voort via ontketende Ødegaard

Arsenal is ook na drie wedstrijden foutloos in de Premier League. Zaterdagavond werd AFC Bournemouth in het eigen Vitality Stadium simpel opzij gezet.

© Imago
AFC Bournemouth
0 - 3
Arsenal
Arsenal

Het verschil met vorig seizoen is aanzienlijk voor Arsenal. Na de eerste drie wedstrijden in het seizoen 2020/21 stond de formatie uit Londen stijf onderaan met nul (doel)punten en negen tegentreffers. De prachtige 0-3 tegen Bournemouth betekende juist de negende treffer van Arsenal dit seizoen.

Daarvoor had Martin Ødegaard als aanvoerder Arsenal op het juiste spoor gezet met twee vroege doelpunten. In de vijfde minuut benutte hij de rebound na een sterke actie van Gabriel Jesus, enkele minuten later nam de Braziliaan de bal onbewust perfect aan voor Ødegaard. De bal sprong van de voet van Jesus, maar daardoor kon de Noor doeltreffend uithalen voor zijn tweede treffer. Het was voor het eerst sinds 19 oktober 2014 dat Ødegaard tweemaal scoorde in één wedstrijd.

De laatste keer dat Martin Ødegaard tweemaal scoorde in een officiële wedstrijd, was hij 15.
© Imago

Bournemouth had met basisdebutant Marcos Senesi weinig in te brengen tegen Arsenal en kort na rust, waarin Senesi achterbleef in de kleedkamer, besliste William Saliba de wedstrijd. De Fransman legde de bal op aangeven van Granit Xhaka prachtig binnen voor de 0-3. Een vierde tegentreffer werd Bournemouth bespaard, Jesus stond op het randje van buitenspel en werd na een ingreep van de VAR teruggefloten.

Het is niet ondenkbaar dat Arsenal zijn winstreeks voortzet in de komende duels. Met Fulham en Aston Villa treft de club niet de lastigste tegenstanders in Engeland. Op 4 september is het Manchester United van manager Erik ten Hag de opponent op Old Trafford.