Arsenal verzuimt in spoor Manchester United te blijven

Arsenal heeft op eigen veld verzuimd in het spoor van koploper Manchester United te blijven. Tegen Blackburn Rovers kwam de ploeg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De achterstand op de rivaal beslaat nu zeven punten, hoewel het elftal van Arsène Wenger nog een wedstrijd tegoed heeft.

Arsenal verzuimt in spoor Manchester United te blijven

De frustratie over de gemiste kans droop van het gezicht van de Fransman af. Bij winst had Arsenal de hoop op het behalen van de landstitel in leven kunnen houden. Doordat Chelsea, nummer drie op de ranglijst, eerder op de dag puntenverlies had geleden, kreeg de prestatie een extra zure bijsmaak.

Aan een gebrek aan initiatief lag het niet. The Gunners zochten continu naar een opening in de stugge defensie van Blackburn. Goed keeperswerk van Paul Robinson en scherp verdedigen op de lijn stonden een voorsprong in het Emirates Stadium in de weg.

De rentree van Cesc Fabregas, hersteld van een hamstringblessure, maakte evenmin het verschil. Arsenal, met Robin van Persie in de punt van de aanval, kwam tekort bij de laatste pass. Zelfs tegen tien man, Steven N'Zonzi kreeg rood voor een tackle met twee gestrekte benen, konden de Londenaren de ban niet breken. Arsenal moest genoegen nemen met een punt, waardoor het zicht op het kampioenschap langzaam vertroebelt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's