Arsenal heeft donderdag een zorgeloze avond beleefd in de Europa League. Dat gold niet voor het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, dat na een vroege rode kaart onderuit ging in Praag.

Arsenal
3 - 0
Dundalk
Dundalk

Mikel Arteta gaf behoorlijk wat spelers rust, maar de B-ploeg van Arsenal maakte geen fout tegen het Ierse Dundalk. Het verschil werd gemaakt in de laatste vijf minuten van de eerste helft, waarin de thuisploeg tweemaal scoorde. Eerst strafte Eddie Nketiah geblunder van Dundalk-keeper Gary Rogers uit een corner af, even hierna schoot Joe Willock van dichtbij de 2-0 binnen.

De voorsprong was meer dan verdiend, want Arsenal noteerde in de eerste helft zestien schoten op doel. Dat lukte de ploeg dit seizoen nog niet eerder, zelfs niet in een hele wedstrijd. Al na een halve minuut in de tweede helft viel de 3-0, toen Nicolas Pépé zeer knap raak schoot. Vervolgens speelde Arsenal de wedstrijd zonder zich bovenmatig in te spannen uit.

Bayer Leverkusen

Daley Sinkgraven begon op de bank bij Bayer Leverkusen, dat zijn eerste Europa League-wedstrijd van dit seizoen met ruime cijfers won van OGC Nice (6-2). Vanaf de kant zag Sinkgraven, die in de voorlopige selectie van Oranje zit, hoe zijn ploeg al na ruim twintig minuten met tien man kwam te staan. Karim Bellarabi haalde een Tsjechische counter eruit, door Lukas Provod hard neer te halen. De onbesuisde tackle werd bestraft met een directe rode kaart.

Slavia Praag zag door de overtalsituatie kansen en kreeg in de tweede helft ook nog eens een strafschop toegewezen, na een overtreding van doelman Lukas Hradecky. Hij maakte zijn fout goed, door de inzet van Nicolae Stanciu te keren. Het bleek echter uitstel van executie, want tien minuten voor tijd kwam Slavia Praag dan toch op voorsprong. Uit een hoekschop van Stanciu kopte Peter Olayinka raak en Bayer Leverkusen kwam die klap niet te boven.

Nice
Nice
1 - 0
Hapoel Be'er Sheva

Voor aanvang van het duel tussen OGC Nice en Hapoel Beer Sheva was er een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de drie personen die deze donderdag vermoord werden bij een terreuraanslag in Nice. Kasper Dolberg stond bij de thuisploeg in de spits en zag Amine Gouiri met een volley bij de tweede paal uitgroeien tot de matchwinner.

groep a:

AS Roma
AS Roma
0 - 0
CSKA Sofia
CSKA Sofia

Na blessureleed maakte Chris Smalling tegen CSKA Sofia zijn eerste speelminuten van dit seizoen bij AS Roma. De verdediger scoorde direct, maar zijn goal werd afgekeurd omdat Henrikh Mkhitaryan buitenspel stond. Mkhitaryan raakte later in de eerste helft de lat en zo had Roma het geluk niet aan zijn zijde. CSKA Sofia liet in aanvallend opzicht niet veel zien.

Voor de tweede helft kwam Rick Karsdorp binnen de lijnen voor Leonardo Spinazzola, terwijl Mkhitaryan plaatsmaakte voor Pedro. Met de twee nieuwkomers in het veld ging het echter niet beter lopen bij Roma, dat een paar keer ontsnapte aan een achterstand. Edin Dzeko moest daardoor ook nog invallen, maar ook hij kon Italiaans puntenverlies niet voorkomen.