Arsenal verbijsterd na 'horror-mijlpaal' voor David Luiz

Reacties

David Luiz die rood krijgt en/of een penalty weggeeft: het begint een bekend verhaal te worden. Ook dinsdagavond ging het mis voor de Braziliaanse verdediger, die sinds zijn komst naar Arsenal een zéér twijfelachtige reputatie heeft opgebouwd.

Arsenal verbijsterd na 'horror-mijlpaal' voor David Luiz
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
2 - 1
Arsenal
Arsenal

The Gunners namen dinsdagavond bij Wolves een 0-1 voorsprong, maar daarna stortte de ploeg helemaal in. Op slag van rust kreeg David Luiz rood en een penalty tegen, na een vermeende overtreding op Willian José. Die penalty ging erin, waarna de thuisploeg ook nog de 2-1 maakte, voordat Arsenal-keeper Bernd Leno eveneens met rood naar de kant werd gestuurd. Het ging na afloop echter vooral over de rode kaart voor de Braziliaanse verdediger.

Op social media reageerde David Luiz zelf woedend (zie hiernaast). Ook zijn manager was stomverbaasd. 'Ik heb het nu tien keer gezien, vanuit allemaal verschillende hoeken, maar ik kan je niet vertellen op welk moment er nu eigenlijk contact is', aldus Arteta tegenover de BBC. 'Of we in beroep gaan? Ik zou graag willen zeggen: ja, meteen. Maar dat moeten we overleggen. En wie weet: misschien kan de aanklager het nog eens uit vijftig andere hoeken bekijken, ik laat me verrassen. Als ze gelijk hebben, dan kan ik niets anders doen dan sorry zeggen.'

Terecht of niet: met zijn rode kaart bouwde David Luiz verder aan zijn bepaald niet fraaie statistieken. Sinds hij in augustus 2019 zijn debuut maakte voor Arsenal, kreeg hij al drie keer rood. Geen enkele speler in Engeland werd in dezelfde periode vaker van het veld gestuurd dan de Braziliaan, die niet alleen tijdens het bezoekje aan Wolves moest inrukken, maar ook tijdens de uitduels met Manchester City (zijn optreden werd een disasterclass genoemd) en zijn oude club Chelsea van vorig seizoen.

Maar dat is niet alles. Met de drie genoemde rode kaarten gaf hij driemaal een strafschop weg, maar daarnaast was hij nóg drie keer verantwoordelijk voor een penalty tegen. Vorig seizoen mochten niet alleen Man City en Chelsea een strafschop nemen na een overtreding van David Luiz, maar dat gold ook voor Liverpool en zelfs tweemaal voor Watford. Met vijf weggegeven strafschoppen in één seizoen vestigde hij al een twijfelachtig record. Bovendien gaf geen enkele speler in de hierboven genoemde periode (sinds augustus 2019) in de Premier League meer strafschoppen weg dan David Luiz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.