Arsenal toont zijn spierballen in burenruzie met Tottenham

Reacties

Arsenal heeft zijn kampioensambities onderstreept met een zege op aartsrivaal Tottenham Hotspur. Na een fout van Hugo Lloris ging het voor de gasten de verkeerde kant op in de Noord-Londense derby.

Arsenal toont zijn spierballen in burenruzie met Tottenham
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Arsenal en Tottenham Hotspur zijn allebei erg goed begonnen aan dit seizoen en hopen, na jaren tegen Manchester City en Liverpool te hebben opgekeken, nu een serieuze rol in de Engelse titelstrijd te kunnen spelen. Zaterdag stonden de buurmannen tegenover elkaar in het Emirates Stadium en daar maakten zij er een prachtig voetbalgevecht van. Een heerlijke uithaal van Thomas Partey bracht de score na een minuut of twintig in beweging.

Arsenal klopte al even op de deur, toen Partey in het centrum van het veld de bal voor zijn voeten kreeg. De middenvelder twijfelde geen seconde en schoot met binnenkant voet prachtig raak (beelden staan onderaan het artikel). Arsenal hoopte na dit doelpunt direct door te kunnen drukken, maar dat lukte niet. Gabriel Magalhães veroorzaakte met een overtreding op Richarlison een strafschop en die werd benut door Harry Kane: 1-1. De Tottenham-spits bereikte daarmee een bijzondere mijlpaal.

Kort in de tweede helft herstelde Arsenal zijn voorsprong. Lloris ging daarbij akelig in de fout: de doelman van Tottenham slaagde er niet in om het schot van Bukayo Saka te klemmen en dook vervolgens over de bal heen nadat het leder tegen ploeggenoot Emerson Royal was gekomen. Gabriel Jesus profiteerde en schoot de 2-1 binnen. Niet lang hierna kopte Jesus net naast en ontsnapte Tottenham aan een grotere achterstand.

Arsenal was dominant en kwam een halfuur voor tijd ook nog eens tegenover tien man te staan, vanwege een directe rode kaart voor Emerson. De Tottenham-verdediger ging op de enkel van Gabriel Martinelli staan en moest inrukken. Niet lang hierna werd de burenruzie beslist, toen Granit Xhaka na een goede actie van Martinelli diagonaal de 3-1 binnenschoot. Een comeback van Tottenham zat er hierna geen moment in. 

Als koploper van de Premier League komt Arsenal nu op 21 punten terecht. Dat zijn er vier meer dan Tottenham Hotspur, dat blijft wachten op een competitiezege in het stadion van de aartsrivaal. De laatste keer dat Tottenham in de Premier League won bij Arsenal is nu twaalf jaar geleden: Rafael van der Vaart vertolkte toen een hoofdrol. Lees daar via VI PRO meer over:


de doelpunten en rode kaart in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.