Arsenal stelt met 'Invincible' Edu eerste technisch directeur ooit aan

Reacties

Voormalig middenvelder Eduardo César Daude Gaspar, beter bekend als Edu, is door Arsenal aangesteld als technisch directeur. Daarmee is de 41-jarige Braziliaan de allereerste td in de rijke historie van The Gunners.

Arsenal stelt met 'Invincible' Edu eerste technisch directeur ooit aan

Voor Edu is het een terugkeer op vertrouwde grond. Als speler begon hij zijn loopbaan in eigen land voor Corinthians, waarna hij in januari 2001 neerstreek bij Arsenal. Daar maakte hij deel uit van The Invincibles, het elftal dat in 2003/04 ongeslagen Premier League-kampioen werd. Nadat Edu tussen 2005 en 2009 nog voor Valencia speelde, sloot hij zijn actieve carrière in 2010 af bij Corinthians.

In maart 2011 ging hij vervolgens aan de slag als technisch directeur bij zijn jeugdliefde, op het WK 2014 was hij bij Iran een van de assistenten van bondscoach Carlos Queiroz, waarna hij in 2016 aan de slag ging bij de Braziliaanse voetbalbond. Op voorspraak van bondscoach Tite, met wie hij samenwerkte bij Corinthians, werd hij manager bij de nationale ploeg. Met De Goddelijke Kanaries veroverde hij deze zomer de Copa América, waarna hij nu dus in Londen aan de slag gaat.

Edu krijgt zodoende de baan waarvoor ook Monchi (destijds AS Roma, nu Sevilla) en Ajax-directeur Marc Overmars in beeld zouden zijn geweest. Bij Arsenal komt hij samen te werken met manager Unai Emery, de twee kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.