Arsenal slaat grote slag en heeft Gabriel Jesus binnen

Reacties

Arsenal heeft zich versterkt met Gabriel Jesus. De aanvaller komt voor een geschatte transfersom van ruim 52 miljoen euro over van Manchester City. Hij is na Marquinhos, Matt Turner en Fábio Vieira de vierde zomeraanwinst van The Gunners.

Arsenal slaat grote slag en heeft Gabriel Jesus binnen
© Pro Shots

De transfer van Gabriel Jesus werd al een tijdje aangekondigd door diverse Britse media, maar is nu ook bevestigd door de beide clubs. De 25-jarige Braziliaanse aanvaller gaat weer samenwerken met Mikel Arteta, die tussen 2016 en 2019 de rechterhand was van Pep Guardiola in het Etihad Stadium.

Arsenal zat al maanden achter Gabriel Jesus aan. Hij gold als de belangrijkste kandidaat om de nieuwe spits te worden na het transfervrije vertrek van Alexandre Lacazette naar Olympique Lyon en de overstap van Pierre-Emerick Aubameyang naar Barcelona in de winterse transferperiode.

Chelsea en Tottenham Hotspur hadden eveneens belangstelling voor Gabriel Jesus. Mede door de aanwezigheid van Arteta trok Arsenal aan het langste eind. Vanwege de komst van spitsen Erling Haaland en Julián Álvarez was Gabriel Jesus bij Manchester City niet verzekerd van speeltijd in het komende seizoen.

Recordaankopen Arsenal

Speler Transfersom Oude club
Nicolas Pépé 80 miljoen euro Lille
Pierre-Emerick Aubameyang 63,75 miljoen euro Borussia Dortmund
Ben White 58,5 miljoen euro Brighton & Hove Albion
Alexandre Lacazette 53 miljoen euro Olympique Lyon
Gabriel Jesus 52,2 miljoen euro Manchester City

Volgens Britse media bedraagt de transfersom 45 miljoen pond, omgerekend 52,2 miljoen euro. Daarmee is Gabriel Jesus na Lacazette (voor 53 miljoen euro overgenomen van Olympique Lyon), Ben White (voor 58,8 miljoen euro van Brighton & Hove Albion), Aubameyang (voor 63,75 miljoen euro van Borussia Dortmund) en Nicolas Pépé (voor 80 miljoen euro van Lille) de duurste aankoop ooit van Arsenal.

Gabriel Jesus maakte in de winter van 2017 de overstap van Palmeiras naar Manchester City. Hij kwam tot 95 doelpunten en 46 assists in 236 officiële wedstrijden voor The Citizens en werd vier keer kampioen van Engeland. Zijn contract liep nog een jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.