Arsenal slaagt niet met duizelingwekkend bod op Belotti

Reacties

Arsenal is bereid al zijn transferrecords te breken voor de komst van Andrea Belotti. Torino heeft een bod van 65 miljoen euro van The Gunners op de spits afgewezen.

Arsenal slaagt niet met duizelingwekkend bod op Belotti

Dat heeft Gianluca Petrachi, technisch directeur van Torino, zondag laten weten aan Sky Italia. 'We hebben een bod van 65 miljoen van Arsenal ontvangen en afgewezen. Wat ons betreft is Belotti meer waard en blijft hij bij ons.'

Belotti zette eind vorig jaar zijn handtekening onder een nieuw contract bij Torino. Daarin werd voor niet-Italiaanse clubs een vertrekclausule van honderd miljoen euro opgenomen. Voor minder dan dat bedrag mag de 23-jarige spits niet vertrekken. 'Het is onze intentie hem te behouden, blijkt uit de hoogte van die clausule', vervolgde Petrachi. Als Arsenal er met een verbeterd bod alsnog in slaagt Torino te vermurwen, dan wordt Belotti met afstand de duurste Gunner aller tijden. Op dit moment is dat Mesut Özil, die in 2013 voor 47 miljoen euro overkwam van Real Madrid.

Belotti is bezig aan zijn tweede seizoen bij Torino, dat hem in 2015 voor zevenenhalf miljoen euro overnam van Palermo. In Turijn heeft de frontman zich met 25 competitiegoals in anderhalf jaar opgewerkt tot international. Inmiddels speelde hij vijf interlands, waarin hij drie keer scoorde.

Duurste Arsenal-spelers aller tijden
Speler Afkomstig van Jaar Bedrag
Mesut Özil Real Madrid 2013 47 miljoen
Granit Xhaka Borussia Mönchengladbach 2016 45 miljoen
Alexis Sánchez Barcelona 2014 42,5 miljoen

Bedragen via Transfermarkt.nl

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.