Arsenal overleeft vertraging en Duitse wondergoal

Reacties

Arsenal is ondanks een uur vertraging en een wondergoal van 1. FC Köln het Europa League-avontuur positief begonnen (3-1).

Arsenal overleeft vertraging en Duitse wondergoal

Arsenal, jarenlang een vaste deelnemer aan de Champions League, moet dit seizoen genoegen nemen met de Europa League in de jacht op internationaal succes. De Londense club, in 2000 voor het laatste actief in het tweede Europese toernooi, heeft een moeizame start gemaakt op het voor The Gunners vreemde podium.

De aftrap werd een uur uitgesteld vanwege problemen met de fans. De Keulse aanhang had zich verheugd op het eerste Europese optreden na een absentie van 25 jaar, maar had het voor het duel in het Emirates Stadium moeten doen met slechts 2900 kaarten. Meer Duitsers – naar verluidt twintigduizend - hadden de tocht naar Londen gemaakt in de hoop er toch nog bij te kunnen zijn. Dat zorgde voor problemen rond het stadion van Arsenal en daardoor een uur vertraging.

Vooral Arsenal, dat aantrad met een flink gewijzigde basisploeg, leek meer last te hebben van de verlate aftrap. Daarbij moesten de Engelsen al snel in de achtervolging. Na ongelukkig uitkomen van doelman David Ospina kwam de bal terecht bij Jhon Cordoba, die na negen minuten van ruim 35 meter de bal in het Arsenal-doel schoot.

In de tweede helft kwam Arsenal beter voor de dag. Sead Kolasinac toonde zich daarbij een goede wissel. Drie minuten na zijn entree knalde hij na een voorzet van Theo Walcott in het Keulse doel. Na ruim een uur zorgde Alexis Sánchez dat Arsenal niet met het schaamrood op de kaken het veld hoefde te verlaten tegen de nummer laatst van de Bundesliga. De Chileen kwam vanaf links naar binnen en krulde de bal in de verre hoek. In de 82ste minuut werd het duel beslist door Héctor Bellerín. De Spanjaard schoot raak nadat Walcott nog was gestrand op doelman Timo Horn.

Het andere duel in Groep H, tussen Rode Ster Belgrado en BATE Borisov, eindigde in 1-1.

Hertha BSC - Athletic de Bilbao 0-0
In de eerste tien minuten raasde er een Baskische storm over het Berlijnse veld. Maar toen die was gaan liggen, greep Hertha BSC meer het initiatief. Het leidde niet tot een treffer, zoals ook Athletic de Bilbao er niet in slaagde de Duitse defensie met Karim Rekik in de basis te kraken. Zo moesten beide ploegen met een punt genoegen nemen als start van het Europa League-avontuur in Groep J, waar Östersund verrassend met 0-2 won bij Zorya Luhansk.

De uitslagen en standen vind je op de Europa League-pagina.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.