Arsenal ontsnapt ook in FA Cup dankzij ontketende Giroud

Arsenal heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup. Olivier Giroud was andermaal de matchwinner bij The Gunners door in de 89ste minuut de 1-2 te maken tegen Preston North End.

Arsenal-manager Arsène Wenger liet onder anderen sterspelers Mesut Özil en Alexis Sánchez thuis voor het treffen met de nummer negen van het Championship. Ook Petr Cech, Héctor Bellerín en Laurent Koscielny ontbraken. Giroud, in zijn laatste drie duels voor de Londenaren goed voor drie goals en twee assists, stond wel in de basis en droeg de aanvoerdersband. Het verzwakte elftal van de bezoekers had het zwaar in Preston.

De thuisploeg had de mouwen in de eerste helft opgestroopt en vloog er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop. Het leidde al na zeven minuten tot de openingstreffer. Na een splijtende pass van Aiden McGeady kwam de bal voor de voeten van Callum Robinson, die doelman David Ospina verschalkte. Preston verzuimde vervolgens de score verder uit te bouwen.

Na een abominabel eerste half uur herpakte Arsenal zich en kreeg de ploeg via Giroud en Aaron Ramsey behoorlijke kansen op de gelijkmaker. Die viel echter pas na de rust. De tweede helft was nog geen vijftig seconden oud toen Ramsey na een combinatie met Alex Iwobi doeltreffend uithaalde van de rand van het strafschopgebied (foto).

Met het inbrengen van Danny Welbeck, die voor het eerst sinds 8 mei weer speelminuten maakte, probeerde Wenger in de slotfase de winnende treffer te forceren. Het was echter niet de Engelsman, maar zijn concurrent die de hoofdrol opeiste. Lucas Pérez speelde Giroud met een fraai hakballetje vrij en de Fransman faalde niet van dichtbij: 1-2.

Giroud zorgde daarmee voor de kers op de taart na een briljante week. De Fransman maakte in het Premier League-duel met Crystal Palace een fenomenaal doelpunt met zijn hak, bekroonde dinsdag de comeback van de Londenaren tegen Bournemouth met een late treffer en schonk zijn ploeg in Preston zelfs een plek in de volgende ronde.