Arsenal met recordjonkie terug aan kop in de Premier League

Reacties

Arsenal heeft zondagmiddag de koppositie van de Premier League heroverd op Manchester City. De ogen waren natuurlijk gericht op de sterspelers van The Gunners, maar er werd ook zeker gekeken naar Ethan Nwaneri.

Arsenal met recordjonkie terug aan kop in de Premier League
© Imago
Brentford
Brentford
0 - 3
Arsenal
Arsenal

In het Brentford Community Stadium verschenen twee uitgeruste teams aan de aftrap. Brentford speelde zowaar vijftien dagen op rij niet door het overlijden van Queen Elizabeth, ook Arsenal kwam lang niet in actie. Dat had uiteraard ook te maken met het verplaatsen van de Europa League-wedstrijd tegen PSV.

Arsenal had in verdedigend opzicht niet bijzonder veel te duchten van Brentford. Opvallend, want daar stond toch echt potentieel international Ivan Toney opgesteld. De spits werd door bondscoach Gareth Southgate opgeroepen voor de laatste twee interlands in de Nations League.

Het was Arsenal dat de wedstrijd snel in handen kreeg en niet meer losliet. In de zeventiende minuut kopte William Saliba bij de eerste paal raak uit een corner, via de paal viel de openingstreffer binnen. Tien minuten daarna viel ook de 0-2, ditmaal scoorde spits Gabriel Jesus met het hoofd na een prachtige pass van Granit Xhaka.

Ook voor en tijdens Brentford - Arsenal waren er diverse eerbetonen aan de overleden Queen.
© Imago
Ook voor en tijdens Brentford - Arsenal waren er diverse eerbetonen aan de overleden Queen.

Brentford zal ongetwijfeld met de beste bedoelingen begonnen zijn aan de tweede helft, maar al na drie minuten besliste Fábio Vieira de wedstrijd met zijn eerste goal voor Arsenal. Hij krulde de bal prachtig binnen van afstand en zorgde zo voor de 0-3.

Bij die stand werd er stiekem gekeken naar Ethan Nwaneri, de vijftienjarige (!) bankzitter van Arsenal. Manager Mikel Arteta maakte er een recorddag van door Nwaneri in extra tijd in te brengen voor doelpuntenmaker Vieira. Er was echter te weinig tijd over om er ook een debuut met een gouden randje van te maken, hoewel het leeftijdsrecord de wissel al tot primeur promoveerde. Nooit eerder kwam zo'n jonge speler binnen de lijnen van een Premier League-duel.

Door de zege gaat Arsenal weer over Manchester City heen, de formatie uit Londen sluit zodoende weer een speelronde af als koploper van de Premier League. Het programma is echter zwaar voor Arsenal: Tottenham Hotspur en Liverpool zijn de volgende tegenstanders in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.