Arsenal-manager Arteta test positief op corona

Reacties

Arsenal-manager Mikel Arteta is donderdagavond positief getest op het coronavirus. Als reactie op dit nieuws heeft Arsenal direct de trainingsaccommodatie gesloten en heeft het volgens protocol de mensen die recent contact met hem gehad hebben in zelfisolatie gestuurd.

Arsenal-manager Arteta test positief op corona
© Pro Shots

Arsenal meldt dat een significant aantal mensen vanuit Colney in isolatie gestuurd worden, waaronder het volledige eerste elftal, de volledige technische staf en een aantal mensen vanuit de opleiding. Die is eveneens uit voorzorg tijdelijk gesloten. Dat de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion op zaterdag doorgang vindt, is gezien de omstandigheden zeer onwaarschijnlijk.

Directeur Vinai Venkatesham reageert: 'De gezondheid van onze mensen en het Engelse publiek is onze prioriteit. Daar ligt onze focus. Onze gedachten zijn bij Mikel, die teleurgesteld is maar ook optimistisch. We zijn met de relevante mensen in overleg over deze situatie. We kijken ernaar uit om zo snel mogelijk weer te spelen en te trainen als de situatie toelaat.'

Technisch verantwoordelijke Raul Sanllehi voegt toe: 'Mikel, het volledige eerste elftal en de staf krijgen al onze steun. Uiteraard is het herstel van Mikel voor ons allemaal nu de prioriteit.' Arteta zelf zegt: 'Dit is zeer teleurstellend, maar ik heb de test gedaan omdat ik me slecht voelde. Ik keer terug op werk zodra dat is toegestaan.'

Eerder werd de Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal die voor woensdagavond op de rol stond uitgesteld. Arsenal had enkele spelers in thuisisolatie geplaatst, omdat ze contact hebben gehad met Olympiakos Piraeus-eigenaar Evangelos Marinakis. Marinakis, die ook de Engelse club Nottingham Forest in handen heeft, maakte dinsdag bekend dat hij is besmet met het coronavirus. Aangezien Olympiakos de tegenstander was van Arsenal in de zestiende finale van de Europa League, wonnen de Londenaren medisch advies in en ging de club na wie er contact had gehad met Marinakis.

De uitkomst van het onderzoek was dat enkele spelers na de return tegen Olympiakos in Londen op het veld contact hebben gehad met Marinakis. Hoewel de kans volgens de experts extreem klein was dat zij besmet waren met het coronavirus, moesten ze uit voorzorg veertien dagen in thuisisolatie blijven. Of de besmetting van Arteta tot die bron te herleiden is, valt niet vast te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.