Man City-Arsenal gaat niet door, spelers Arsenal in thuisisolatie

Reacties

De Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal die voor woensdagavond op de rol stond, is uitgesteld. Arsenal heeft enkele spelers namelijk in thuisisolatie geplaatst, omdat ze contact hebben gehad met Olympiakos Piraeus-eigenaar Evangelos Marinakis.

Man City-Arsenal gaat niet door, spelers Arsenal in thuisisolatie
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Arsenal
Arsenal

Marinakis, die ook de Engelse club Nottingham Forest in handen heeft, maakte dinsdag bekend dat hij is besmet met het coronavirus. Aangezien Olympiakos dertien dagen terug de tegenstander was van Arsenal in de zestiende finale van de Europa League, wonnen de Londenaren medisch advies in en ging de club na wie er contact had gehad met Marinakis.

De uitkomst van het onderzoek is dat enkele spelers na de return tegen Olympiakos in Londen op het veld contact hebben gehad met Marinakis. Hoewel de kans volgens de experts extreem klein is dat zij zijn besmet met het coronavirus, moeten ze uit voorzorg veertien dagen in thuisisolatie blijven. Net als vier stafleden die tijdens het duel dicht bij Marinakis zaten.

En dus is het Premier League-duel met Manchester City van woensdagavond voorlopig uitgesteld. Het is nog niet bekend of de voorzorgsmaatregel van Arsenal invloed heeft op het programma van de komende weken. Zaterdag speelt de ploeg van Mikel Arteta tegen Brighton & Hove Albion, volgende week zondag staat het FA Cup-duel met Sheffield United gepland. 

Wolves
Ondertussen gaat het Europa League-duel tussen Wolverhampton Wanderers en Olympiakos ondanks het nieuws over Marinakis gewoon door, weliswaar zonder publiek. Wolves verzocht de UEFA die wedstrijd ook uit te stellen wegens de risico's die de trip naar Griekenland met zich meebrengt voor de selectie, maar de Europese voetbalbond gaf daar geen gehoor aan.

Wolves heeft in een verklaring laten weten absoluut niet blij te zijn met dat besluit. Ook manager Nuno Espirito Santo sloot zich daar dinsdag bij aan. 'Spelen achter gesloten deuren is geen oplossing, het is niet normaal. We zijn hier niet blij mee. Olympiakos heeft nu andere problemen. We moeten nadenken over andere opties. Miscchien moeten we wel stoppen.'

Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus
1 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.