Arsenal lachertje van Engeland, Leicester nadert Tottenham en Liverpool

Reacties

Arsenal heeft zich geblameerd tegen laagvlieger Burnley. Door een eigen goal van Pierre-Emerick Aubameyang gingen The Gunners in eigen huis onderuit. 

Arsenal lachertje van Engeland, Leicester nadert Tottenham en Liverpool
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 1
Burnley
Burnley

Arsenal won voorafgaand aan het duel met Burnley al vier wedstrijden op rij niet in de Premier League terwijl The Gunners zich met achttien punten uit zes wedstrijden wel overtuigend wisten te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. De thuiswedstrijd tegen Burnley, dat pas zes punten had, leek dan ook de uitgelezen mogelijkheid om ook in de Engelse competitie aan het vertrouwen te werken. Iets wat echter helemáál niet lukte. Burnley, de ploeg die die seizoen alleen in eigen huis van Crystal Palace wist te winnen, nam namelijk drie punten mee de bus in.

De fans in het Emirates Stadium werden door Arsenal ook in de eerste helft al niet erg verwend. Kansen waren er nauwelijks en doelpunten al helemaal niet. Toch werd de tweede helft nóg pijnlijker voor de Arsenal-fans. Na een krap uur spelen liet Granit Xhaka zich gaan na een duel met Dwight McNeil. De Zwitserse middenvelder greep McNeil bij de keel en kreeg, nadat de beelden waren bekeken, een rode kaart. Het was alweer de zesde rode kaart voor Arsenal sinds Mikel Arteta in december 2019 coach werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met elf man kreeg Arsenal al weinig klaargespeeld tegen Burnley en met een man minder lukte dat al helemaal niet. Sterker nog: Burnley kwam op 0-1. Het was nota bene aanvoerder Aubameyang die de bal zeer ongelukkig in eigen goal werkte en daarmee zijn eerste eigen goal in zijn carrière noteerde. Dat feit was al vervelend voor Aubameyang, maar nóg vervelender was het feit dat zijn treffer een ongekende blamage opleverde voor Arsenal. 0-1 was namelijk ook de eindstand.

Burnley, waar Erik Pieters de hele wedstrijd op de bank zat, won zodoende voor de tweede keer dit seizoen en komt daarmee op negen punten. Het was voor Burnley bovendien de eerste uitzege in de Premier League sinds 18 juni. Toen won de ploeg van Norwich City, dat vorig seizoen degradeerde naar het Championship. Arsenal blijft staan op plek vijftien (!), drie plaatsen boven de degradatiezone, met slechts dertien punten uit twaalf wedstrijden.

Leicester City
Leicester City
3 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

In tegenstelling tot Arsenal had Leicester City geen enkele moeite met een thuisduel tegen een laagvlieger. Het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman en Davy Pröpper kwam op bezoek en The Foxes hadden aan één helft genoeg om de drie punten veilig te stellen tegen Brighton, waar Veltman een basisplaats had. Pröpper bleef de hele wedstrijd op de bank.

Vanaf daar zag de Nederlandse middenvelder hoe twee goals van James Maddison en één goal van Jamie Vardy hadden geleid tot een 3-0 ruststand. Voor Vardy was het alweer zijn tiende van het seizoen. Daarmee staat hij één goal achter Premier League-topscorer Dominic Calvert-Lewin. Voor Maddison waren zijn twee goals zelfs een unicum. Nog nooit scoorde de 24-jarige Engelsman twee keer in één wedstrijd.

Na rust probeerde Brighton er nog het beste van te maken, maar Leicester kwam geen moment meer in de problemen. De ploeg van coach Brendan Rodgers speelde het duel gemakkelijk uit en mocht na het laatste fluitsignaal weer drie punten bijschrijven. Dat was extra goed nieuws met het oog op de uitslagen van Tottenham Hotspur en Liverpool eerder op de zondag. Die twee ploegen speelden gelijk en dus staat Leicester nu nog maar één punt achter zowel Spurs als Liverpool. 

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.