Arsenal koerst af op directe plaatsing Champions League

Arsenal kan de directe plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League bijna niet meer mislopen na de overtuigende zege bij Hull City: 1-3.

Na twee treffers van Alexis Sánchez en het doelpunt van Aaron Ramsey (foto) zocht de formatie van manager Arsène Wenger halverwege met een 3-0 voorsprong de kleedkamer op. En daar had Arsenal zegge en schrijve een kwartier voor nodig.

Sánchez opende na 28 minuten de score via een vrije trap, die onderweg van richting werd veranderd door Hull-captain Michael Dawson, terwijl de Chileen vlak voor de rust de schitterende pass van Ramsey verzilverde en 0-3 aantekende. Tussendoor was diezelfde Ramsey verantwoordelijk voor de tweede treffer van de avond. Daarmee liet Arsenal maar weer eens zien hoe goed de ploeg is wanneer de machine op volle toeren draait.

Alleen kampioen Chelsea wist The Gunners in de laatste periode van een overwinning te weerhouden: 0-0. In de voorgaande negen competitiewedstrijden pakte Arsenal liefst 25 punten. In 2015 is de ploeg nauwelijk af te stoppen, maar vanwege de matige eerste seizoenshelft werd de titelstrijd tussen Chelsea en Arsenal nooit echt spannend. Ook het duel in het KC Stadium was dat geen moment, al deed de thuisploeg wel iets terug.

Gemakzuchtig
Arsenal begon gemakzuchtig aan de tweede helft en incasseerde binnen tien minuten een treffer. Stephan Quinn knikte de afgemeten voorzet van Ahmed Al-Muhamadi fraai binnen: 1-3. Na de treffer van de Ier vielen er geen doelpunten meer, maar liet Arsenal zo nu en dan wel fraaie staaltjes voetbal zien. Door de eenvoudige zege in Hull heeft Arsenal de tweede plaats in de Premier League weer in handen. De Londenaren hebben net als Manchester City zeventig punten, maar speelden daarvoor wel een wedstrijd minder.

Belangrijker is de voorsprong op nummer vier Manchester United, dat afgelopen zaterdag verloor van West Bromwich Albion (0-1). Met nog drie speelronden voor de boeg staat de ploeg van manager Louis van Gaal voor de haast onhaalbare klus om de achterstand van vijf punten goed te maken. En dat terwijl Arsenal nog vier wedstrijden moet spelen. Hull City is na 35 speelronden terug te vinden op plek zeventien. De voorsprong op nummer zestien Sunderland bedraagt slechts één punt.