Arsenal in de wolken: supercontract voor de grote regisseur

Reacties

Martin Ødegaard heeft zijn krabbel gezet onder een nieuw contract bij Arsenal. De 24-jarige Noor is nu tot medio 2028 verbonden aan de Engelse grootmacht. Met het nieuwe contract wordt hij volgens The Athletic de absolute grootverdiener in Noord-Londen.

Arsenal in de wolken: supercontract voor de grote regisseur
© Pro Shots

De vorige verbintenis van Ødegaard liep nog twee jaar door. Er was de Arsenal-leiding veel aan gelegen om hem langer te verbinden aan de club. Ødegaard werd in de tweede helft van het seizoen 2020/21 gehuurd van Real Madrid en maakte vervolgens de definitieve overstap naar The Gunners. De spelmaker groeide uit tot de nieuwe leider van Arsenal en werd door manager Mikel Arteta aangewezen als aanvoerder.

Met zijn creativiteit had Ødegaard een groot aandeel in het succes van Arsenal vorig seizoen. De Londenaren finishten als tweede in de Premier League door 84 punten te halen, het hoogste puntenaantal voor de club sinds het seizoen 2003/04 (toen Arsenal voor het laatst kampioen werd). De linkspoot blonk uit als regisseur van het aanvalsspel. De middenvelder scoorde zelf vijftien keer en was als aangever goud waard. Bruno Fernandes (Manchester United) en Kevin De Bruyne (Manchester City) waren vorig seizoen de enige spelers die uit open spel meer kansen creëerden in de Premier League.

Speler Kansen gecreëerd uit open spel
Bruno Fernandes 98
Kevin De Bruyne 68
Martin Ødegaard 63
Mohamed Salah 62
Bukayo Saka 59

Ødegaard heeft zijn aandeel in de groei van Arsenal nu dus verzilverd. 'Het was een makkelijke beslissing voor me', zegt de nieuwe grootverdiener bij de bekendmaking van het contractnieuws. 'Ik voel me hier al sinds de eerste dag thuis. In de periode daarvoor waren er veel wisselingen. Ik had ook het gevoel dat ik een plek moest vinden die echt mijn thuis zou worden', aldus de spelmaker die door Real Madrid verhuurd werd aan achtereenvolgens SC Heerenveen, Vitesse, Real Sociedad en dus Arsenal.

Zondag hoopt Arsenal de mooie week compleet te maken na de overtuigende 4-0 zege op PSV in de Champions League en het nieuws van het nieuwe contract voor Ødegaard. Dan neemt het team van Arteta het in eigen huis op tegen rivaal Tottenham Hotspur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.