Arsenal herstelt zich bij Fulham uitstekend van slechte start

Arsenal kreeg vorig weekend een berg kritiek over zich heen na een pijnlijke 3-1 thuisnederlaag tegen Aston Villa, maar heeft zich uitstekend hersteld van de rampzalige competitiestart. Na de 3-0 overwinning in Turkije op Fenerbahçe in de play-offs van de Champions League was ook Fulham op het eigen Craven Cottage geen partij voor The Gunners: 1-3.

Arsenal herstelt zich bij Fulham uitstekend van slechte start

Ruim een week voor het sluiten van de transferdeadline moet manager Arsène Wenger nog altijd zijn eerste grote aankoop van deze zomer begroeten. Het wekte veel wrevel bij de fans na de nederlaag tegen Villa, omdat de club begin dit seizoen had aangekondigd fors te willen gaan inkopen. Zaterdag bewees Arsenal echter dat ook de huidige selectie al veel kwaliteit heeft.

Bij het Fulham van manager Martin Jol debuteerde de van Tottenham Hotspur overgenomen Scott Parker (op de foto in duel met Lukas Podolski) en speelde ook de door Jol bewierookte Adel Taarabt vanaf de aftrap, maar met dat duo aankopen waren The Cottagers in de stromende regen niet in staat hun stadgenoot van de eerste competitiezege te houden.

Al na een kwartier stevende Arsenal af op een overwinning op zijn Londense buur. Olivier Giroud controleerde een wat hard gegeven bal van Aaron Ramsey met enige moeite, maar schoot vervolgens kalm zijn derde officiële treffer van het seizoen langs doelman David Stockdale, de vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg. De Franse spits is niet onomstreden gezien de wens van Wenger om een spits te halen, maar loopt vooralsnog dus één op één.

Lukas Podolski kon bij Wenger op nog minder krediet rekenen. De 28-jarige Duitser mocht na twee invalbeurten voor het eerst weer in de basis beginnen en bekroonde dat met twee goals. Voor rust knalde hij van zestien meter raak, nadat Stockdale een rebound weggaf bij een poging van Theo Walcott. Na rust bracht Poldi de zege in veilige haven door op aangeven van de sterk spelende Santi Cazorla met een knappe schuiver voor 0-3 te zorgen.

Fulham kon daar het gehele duel weinig tegenover stellen. Damien Duff was in de eerste helft nog wel dicht bij de 1-1, maar schoot in kansrijke positie op de benen van goalie Wojciech Szczesny. Dat de ingevallen Darren Bent in de 77ste minuut bij zijn debuut voor Fulham meteen scoorde, was slechts goed voor een leuke statistiek: de 29-jarige spits evenaarde een Premier League-record door voor zijn zesde werkgever te scoren. Zeven spelers gingen hem voor.

Zowel Fulham als Arsenal staat na twee duels op drie punten. Fulham gaat volgende week op bezoek bij Newcastle United, Arsenal krijgt aartsrivaal Tottenham Hotspur op bezoek maar treedt eerst nog aan in de al zo goed als besliste play-offs van de Champions League tegen Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen