Arsenal grijpt door droomdebuut de macht in groep met PSV

Reacties

Arsenal heeft donderdagavond in de Europa League-groep met PSV een krappe overwinning geboekt op FC Zürich. Een nieuweling liet zich zien in Zwitserland.

Arsenal grijpt door droomdebuut de macht in groep met PSV
© Pro Shots
FC Zürich
FC Zürich
1 - 2
Arsenal
Arsenal

Manager Mikel Arteta koos voor een veredeld B-elftal, spelers als Aaron Ramsdale, Ben White, William Saliba, Bukayo Saka, Martin Ødegaard en Gabriel Jesus zaten allemaal op de bank in Zwitserland. Dat gaf ruimte aan een speler als Marquinhos om zijn debuut te maken. De talentvolle Braziliaan maakte al doelpunten in het tweede elftal, maar kreeg tegen FC Zürich zijn eerste minuten in de hoofdmacht.

Die gok pakte erg goed uit voor Arteta. Het was Marquinhos die in de zeventiende minuut de score opende na een voorzet van Eddie Nketiah en in de tweede helft draaide het duo de rollen om. Tussendoor had Mirlind Kryeziu van FC Zürich een strafschop benut, maar dat was dus niet voldoende voor de winst voor de ploeg waar Jonathan Okita (ex-MVV en NEC) tachtig minuten meespeelde. Voor het begin van de tweede helft volgde nog een bijzonder moment: na het overlijden van Queen Elizabeth werd voor aanvang van het tweede bedrijf een minuut stilte gehouden.

Door het resultaat grijpt Arsenal de macht in Groep A van de Europa League. PSV en FK Bodø/Glimt speelden immers gelijk tegen elkaar. Volgende week donderdag komt PSV naar Londen toe voor de tweede groepswedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.